U Hrvatskoj uvedena Google Pay usluga

google pay, google adriatic, beskontaktno plaćanje
Wikimedia Commons
Hrvatska je prva zemlja u regiji u kojoj se uvodi usluga beskontaktnog plaćanja Google Pay

Google Adriatic je objavio da se u Hrvatskoj uvodi Google Pay usluga koja omogućava beskontaktno plaćanje u trgovinama putem aplikacije. Usluga je postala dostupna u srijedu, 1. kolovoza.

Predstavnice Google Adriatica Ivana Grbavac i Alzbeta Houzarova pojasnile su da plaćanje putem aplikacije objedinjuje usluge virtualnog novčanika i Android Paya na siguran i jednostavan način. Korisnici usluge neće plaćati fizičkom karticom, nego pametnim telefonom uz pomoć aplikacije.

Usluga je trenutno dostupna samo za Android pametne telefone i podržana od strane PBZ online bankarstva i Visa Inspire kartice. Iz Google Adriatica najavili su da će poraditi na proširenju usluge na iPhone i omogućiti je za korisnike drugih banaka.

Za aktivaciju usluge korisnici moraju skinuti aplikaciju Google Pay s Google Play Storea. Uvođenjem usluge Google nastoji potaknuti razvoj beskontaktnog plaćanja u Hrvatskoj i poticati digitalne vještine korisnika.

Valja istaknuti i da je Hrvatska prva država u Adriatic regiji u kojoj je omogućeno plaćanje putem Google Paya. Usluga je trenutno dostupna u dvadeset zemalja svijeta.

Poslovni dnevnik