Washington upozorava Caracas da ne napada Guaidoa

Juana Guaidoa, Venezuela
Youtube
Bijela kuća upozorila je u utorak venezuelski režim Nicolasa Madura da ne pokušava napasti oporbenog čelnika Juana Guaidoa kojeg je priznala privremenim predsjednikom

“Oni koji bi pokušali sabotirati demokraciju i napasti Guaidoa snosit će posljedice”, objavio je na Twitteru John Bolton, savjetnik Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost.

Bolton je reagirao na odluku glavnog državnog odvjetnika Tareka Williama Saaba da zatraži primjenu “mjera opreza” protiv Guaidoa, među kojima su zabrana izlaska iz zemlje i blokada bankovnih računa.

“Osuđujemo prijetnje bivšeg venezuelskog glavnog državnog odvjetnika upućene predsjedniku Juanu Guaidou”, istaknuo je Bolton.

Pošto su u ponedjeljak objavile mjere protiv naftne kompanije PDVSA, Sjedinjene Države su u utorak preko američkog ministra financija Stevena Mnuchina zaprijetile dodatnim sankcijama.

Međunarodna zajednica strahuje od humanitarne katastrofe u Venezueli koja je pritisnuta hiperinflacijom (10.000.000 posto u 2019. po procjeni MMF-a) i teškom nestašicom hrane i lijekova. (Hina)

Pročitajte više: SAD poziva venezuelsku vojsku na mirnu tranziciju