Američki milijarder kupuje časopis Time za 190 milijuna dolara

time, marc benioff
Flickr / Tony Fischer
Novi vlasnici magazina Time, poznati i kao istaknuti filantropi, zadnji su u nizu velikih poduzetnika iz tehnološkog sektora koji su se odlučili na kupnju tradicionalnog tiskanog medija

Milijarder Marc Benioff i njegova supruga Lynne Benioff kupili su poznati američki magazin Time za 190 milijuna dolara. To je već drugi put ove godine da Time mijenja vlasnika, nakon što je u siječnju prodan medijskoj grupi Meredith Corporation.

Dogovor o prodaji trebao bi biti zaključen u sljedećih mjesec dana. Benioffi kupuju Time osobno, neovisno o kompaniji Salesforce.com u kojoj je Marc Benioff predsjednik i izvršni direktor.

“Ulažemo u kompaniju koja ima golemi utjecaj na svijet, a koja usto i nevjerojatno dobro posluje. To je ono što tražimo kad ulažemo kao obitelj”, rekao je Benioff u jednom intervjuu.

S obzirom na brojnu publiku časopisa i jačanje poslovanja u video sektoru, Benioffi su optimistični kad je u pitanju budućnost Timea. Ipak, preuzimaju publikaciju čiji su poslovni rezultati poljuljani zbog pada prodaje i prihoda od oglašavanja. Mnoga tiskana izdanja su u zadnje vrijeme prešla na prvenstveno digitalno poslovanje jer tradicionalni izvori prihoda polako presušuju, piše The Wall Street Journal.

Benioffi su istkanuli da neće imati nikakvu ulogu u svakodnevnom poslovanju Timea niti će utjecati na novinarske odluke. Lynne Benioff dodala je da obitelj ne planira kupnju drugih časopisa iz Meredith grupe.

Novi vlasnici Timea, poznati i kao istaknuti filantropi, zadnji su u nizu velikih poduzetnika iz tehnološkog sektora koji su se odlučili na kupnju tradicionalnog tiskanog medija. Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona, kupio je Washington Post 2013. godine; Laurene Powell Jobs, udovica Stevea Jobsa, lani je kupila većinski udio u časopisu Atlantic preko svoje organizacije Emerson Collective.