Direktor Financial Timesa vraća 500.000 funti povišice nakon burne reakcije novinara

financial times, john ridding
Financial Times / Flickr
Ridding je do 2016. imao plaću od 1,6 milijuna funti godišnje, a nakon prodaje Financial Timesa novom japanskom vlasniku taj je iznos porastao za milijun funti
John Ridding, izvršni direktor Financial Timesa, vratit će više od 500 tisuća funti povišice koju je dobio prošle godine, piše BBC.
Ridding je odluku donio nakon što je novinar Steve Bird iz Nacionalnog sindikata novinara kontaktirao ostalo osoblje Financial Timesa kako bi se požalio na Riddingovu godišnju plaću od 2,6 milijuna funti.
Ridding je zauzvrat poslao e-mail osoblju te u njemu objasnio da je iznos njegove plaće odluka japanske tvrtke Nikkei koja je vlasnik Financial Timesa. Naglasio je da su plaće vezane uz poslovne rezultate, ali je priznao da naglo povećanje iznosa njegove povišice u jednoj godini može djelovati neobično.
Odlučio je zato ukupan iznos od 510 tisuća funti uložiti u Financial Times, a veći dio iznosa bit će usmjeren smanjivanju razlike u plaćama muškaraca i žena zaposlenih unutar kompanije.
Iz sindikata novinara su pozdravili Riddingovu odluku, ali su zatražili da se cjelokupnom osoblju FT-a dodijeli povišica te da se javno otkrije koliku plaću primaju svi članovi uprave. Ridding je prije prodaje FT-a japanskom vlasniku 2016. imao godišnju plaću 1,6 milijuna funti.