Stiže osvježeni Audi A5

Nakon novog modela A4, inženjeri iz Ingolstada su se potrudili osvježiti aktualnu peticu

Prema onome što se može vidjeti na špijunskim fotografijama, osvježeni su prednja maska, koja je sada malo niža te izduženija. Promjene su vidljive i na novoj silueti dnevnih LED svjetala koja prate novi trend dizajna na svim audijevim modelima. Promjene su vidljive i na okvirima prednjih bočnih usisnika koji dolaze u crnoj ili sivoj boji u ovisnosti od boje automobila.

Promjene su zahvatile i motorizaciju pa će tako pored već poznatih agregata iz modela A4, na scenu stupiti novi blago hibridni MHEV 3-litreni V6 dizelaš. Za razliku od ostalih hibrida koji dolaze u konfiguraciji sa 48-voltnim instalacijama elektromtora, blago hibridni model raspolaže s tek 12 V.

Novi motor dolazi sa malo manjom snagom od trolitrene benzinske varijante, 324 KS  naspram 331 KS, ali sa znatno više momenta, odnosno moćnih 750 Nm. Blago hibridni agregat će zamijeniti  postojeći dizel, a nastavit će se ugrađivati i u slijedeće modele.

Unutrašnjost će ostati nepromijenjena, a jedina novost je i u novom Audijevom MMI infotainment 12-inčnom dodirnom zaslonu na središnjoj konzoli koji se već nalazi u novim modelima A6 i Q7. Razlika je jedino u veličini ekrana, koji je za razliku od veće braće, kod petice nešto manji i nalaz se na vrhu središnje konzole. Sa novom Audijevom politikom osvježavanja svih modela, imamo osjećaj kao da se svaki mjesec izbacuje novi model.

Ovim načinom Audi želi privući pozornost postojećih i novih kupaca kako bi što više usmjerio pozornost na sebe. Na službeno predstavljanje osvježene petice sigurno nećemo čekati još dugo, a što se cijene tiče, vjerojatno neće previše odstupati od aktualnog modela.