Pagani Huayra BC Roadster – paprene performanse uz paprenu cijenu

Nakon sedam godina modela Huayra, stigla je najnovija verzija ove paprene jurilice

Predstavljen 2012. godine, ovaj model je dobio medijsku pozornost, ali je imao i zadatak opravdati status nakon modela Zonda.

Status je opravdan, a kroz sedam godina Huayra je dobivala osvježenja u izgledu kao i u snazi. Tako je i sa zadnjom verzijom BC Roadster. Brutalna verzija je napucana na 791 KS, koju izvlači iz poznate motorizacije, 6 litarskog V12 twinturbo motora iz AMG-ove radionice. Motor je uparen sa poluautomatskim mjenjačem s jednom spojkom, što ga čini jednim od rijetkih supersportaša koji su zadržali ovakvu konfiguraciju prijenosa.

Ono što nije zastarjelo je sigurno predobar dizajn koji dolazi iz Pagani radionice. Mnoštvo detalja spojlera i difuzora od kojih svaki ima svoju funkciju za maksimalne performanse. Novost u dizajnu je zadnje krilo za koje inženjeri tvrde da stvara pritisak od 500 kg pri brzini od 290 km/h. Novost je i cijela karoserija od karbona, kao i šasija napravljena od legure titanija.

Naravno uz sve navedeno, za potpuni ugođaj Huayra BC Roadster može biti i kabriolet sa pomičnim krovnim panelom također napravljenim od karbona. Najnovija Huayra će dobiti samo 40 sretnih vlasnika, a cijena je prava sitnica, 2,8 milijuna funti.