Mercedes AMG CLA 35 Shooting Brake, vrući odgovor na Golf R Estate

Mercedes se ovoga puta potrudio uljepšati život svim svojim obožavateljima, za koje ne sumnjamo kako će stajati u redovima kako bi što prije dohvatili ovog ljepotana.

Nakon nedavnog predstavljanja kompaktne A klase, bilo je samo pitanje vremena kada će i CLA zablistati u novom dizajnerskom ruhu. Naravno kako ne bi sve ostalo samo na izgledu, ispod haube je smješten dvolitreni četverocilindraš sa 302 KS, kao i primjena AMG opreme za bolju funkcionalnost i ugođaj u vožnji. Na predstavljanju u Ženevi bilo je jasno kako je ovoga puta Mercedes pogodio „u sridu“ sa atraktivnim dizajnom, 18 ili po izboru 19 inčnim naplatcima, te dizajnerskim rješenjima prednje maske, usisnika kao i zadnjeg krovnog spojlera. Atraktivni doplatni 19-colni naplatci dolaze u dvije dizajnerske opcije te dvije opcije za boju, u oba slučaja je crna samo na kupcu ostaje izbor mat ili sjajno crne.

Unutrašnjost odiše AMG detaljima, kao i profiliranim sjedištima u Artico i Dinamica izvedbama

Završna obrada sjedala je od umjetne kože crne boje s crvenim šavovima, dok je unutrašnjost crvene boje moguće zamjeniti dizajnerskim rješenjima od aluminija. Kako je u pitanju AMG dizajn onda se posvuda mogu naći oznake AMG uključujući i logo prikaz na MBUX infotainment sustavu koji se brine da sve želje i potrebe kupca budu ostvarene

Kako sve ne bi ostalo na dizajnu i šminki brine se već provjereni turbo benzinac s četiri cilindra, obujma dvije litre, uparen sa automatskim mjenjačem od 7 brzina i dvije spojke, te pogonom na sve kotače kojeg dijeli sa kompaktnim A 35. To znači snagu od 302 KS uz moment od 400 Nm, ubrzanje za 4,9 sekundi uz krajnje ograničenih 250 KMh, što je približno jednako na početku spomenutom Golfu R u karavanskoj izvedbi.

Za sve navedeno cijena još nije potvrđena, a nagađa se kako bi mogla iznositi oko 330 000 kn, nimalo jeftino, ali za prave zaljubljenike ne i nemoguće.