Električni auto – VW R model ID koncept

ID koncept za budućnost

Wolfsburgova nadolazeća ponuda električnih vozila ID koncepta bi mogla dobiti sportski R model, prema riječima dizajnera Josta Capita. Cijeli niz modela se trenutno još uvijek razvija i to kao hatchback, limuzina i crossover i trebali bi biti gotovi do 2020. Više će se modela razviti i u drugim stilovima uključujući retro inspirirani električni Microbus do 2021. ili 2022. godine.

Ima li mjesta za toliko modela u ovoj fazi?

Kako kaže Capito, ako će raditi R model automobila, radit će ga kako treba, inače nema smisla.

Sada je prioritet u salone dovesti prvi ID koncept kao model za 2020. godinu. Capito je naglasio kako će kod ID verzije izazov biti pronaći ravnotežu između trajanja baterije i iskustva sa sportskim vozilima. Također, naglasio je kako u automobilu treba mjesta za motor, bateriju i za popratnu joj tehnologiju, a to je u prošlosti bilo teže nego li sada kod novih motora.

Brzi razvoj tehnologije

Prema tome, zbog očekivanog napretka u tehnologiji baterije i elektromotora, ima smisla pričekati sa verzijom R modela bilo koje verzije ID koncepta. Prema riječima Capita, postoji ideja koja se temelji na trci i proizvodnji, ali još nije definiran datum. Razvoj tehnologije je toliko brz da se svaki mjesec mogu očekivati promjene.

Volkswagenovom ID konceptu električkih automobila neće nedostajati konkurenata, pogovo kada prvi put izađe u prodaju, ali VW planira zadržati raspon vozila koji će biti drugačiji od ostalih ponuda VW grupacije, uključujući Audijeve E-Tronove.