Alfa Romeo 8c super auto

Alfa Romeo 8c
Novi detalji o Alfa Romeu 8c super autu izaći će do 2022. godine

Iz kompanije Fiat Chrysler Automobili objavili su 1. lipnja najnovije informacije o svom novom modelu. Potvrdili su planove kako će se talijanskoj marki do 2022. godine pridružiti nova 8c tehnologija.

Novi 8c imati će srednji motor s jednostrukom šasijom od ugljičnih vlakana i hibridnim pogonskim sklopom koji se sastoji od dva turbo punjača za stražnju osovinu i električnog pogonskog sustava za prednji dio. Kombinirani izlaz snage biti će veći od 700 konjskih snaga što će biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 60 km/h u manje od 3 sekunde. Novi pogonski sklop koristi 2,9 litarski dvostruki turbo V6, koji se nalazi u Alfa Romeo modelima Giulia i Stelvio Quadrifoglio, dok će za svoju komponentu s unutarnjim izgaranjem imati ispuh dovoljan za oko 600 konjskih snaga.

Električni motor na prednjoj osovini dodati će još 200 konja i to će će povisiti ukupnu snagu prijenosnika na 800 konja. Električni motor kojeg će ponuditi Ferari biti će isti kao i kod sportskog automobila Maserati Alfieri.

Budući da je riječ o prvome modelu sa ovakvim tehničkim specifikacijama, proizvodnja će biti ograničena. Pretpostavlja se da proizvodnja vjerojatno neće premašiti 1000 automobila.

Izvor: automotoworld.info