‘Ti si slatka kao kockica šećera’: Njemica traži muškarca koji joj je ’63. napisao romantičnu poruku

turizam, poruka, ljetovanje
Facebook
Stanoviti Đorđe koji je pred 55 godina radio u porečkom hotelu kao recepcionar, napisao je tada 21-godišnjoj gošći iz Njemačke romantičnu poruku na hotelskoj potvrdi o boravku. Njemica je poruku sačuvala za uspomenu i ove ju jeseni ponijela na odmor u Hrvatsku

Mnogi se s nostalgijom prisjećaju svojih ljetnih romansi iz mladosti, a ako se ista kojim slučajem dogodila na putovanju, vjerojatno je rezultirala i simpatičnom anegdotom. Iz Poreča stiže jedna takva zgoda koja je ovih dana razveselila javnost na društvenim mrežama – ne, doduše, prava ljubavna priča, ali svakako podcrtana romantikom.

Gisele Kapp (76), gošća iz Njemačke koja je u rujnu došla na odmor u Istru, sa sobom je ponijela i poruku koju joj je pred 55 godina napisao recepcionar u porečkom hotelu.
“Ti si lijepa poput jutarnjeg sunca i slatka kao kockica šećera. Ti si najbolja djevojka koju sam ikad vidio u svom životu”, stoji u poruci napisanoj na njemačkom jeziku i potpisanoj s “Tvoj Đorđe”.

Ovaj niz komplimenata napisan je na potvrdi o prijavi boravka u nekadašnjem hotelu Riviera, danas Palazzu. Đorđe je poruku predao Gisele na kraju njenog dvotjednog boravka u Poreču, a kako gospođa kaže, nisu imali ljubavnu priču nego se samo sprijateljili jer je Đorđe znao njemački jezik.

Poruku je Gisele sačuvala samo zato što je lijepa uspomena iz njene mladosti, piše Večernji list. U međuvremenu se udala i dobila djecu te četvero unučadi, a pred šest godina joj je preminuo suprug. S osmijehom je komentirala da nije ponijela staru poruku na odmor kako bi pronašla novog supruga, nego se samo nadala da će možda vidjeti poznato lice iz mladih dana.

Priču je prva prenijela Sarah Kim Šuran, vodič Giseline grupe iz Njemačke. Raspitala se među kolegama vodičima, u hotelu i turističkoj zajednici, ali za vrijeme boravka grupe u Istri Đorđe nije pronađen. Bilo kako bilo, poruka mladog galeba iz 1963. ovih je dana mnogima izmamila osmijeh na lice.