Young i obećavajući Hawksi spremni pomrsiti planove Dončiću

Bliži se kraj NBA regularne sezone, a Trae Young se posebno potrudio “zakuhati” utrku za nagradu rookijea godine. Favorizirani Luka Dončić više “nije tako siguran” da će osvojiti vrijedno priznanje, a u to je javnost počeo uvjeravati Young koji je zablistao nakon All-Star vikenda.

Veljača – Youngov mjesec

Trae Young odlučio je zakomplicirati utrku za novajliju godine. Sjajnim predstavama u proteklom mjesecu privukao je pažnju na sebe, a posebno se ističe njegova izvedba protiv Bullsa koje je uništio s 49 poena, 16 skokova i osam asistencija.

Young je u posljednje vrijeme poboljšao mnoge parametre u igri. Prije svega, postao je precizniji, a svakako treba naglasiti kako mu za to treba dosta lopti u prosjeku. Međutim, Young je dosta u novoj kalendarskoj godini poboljšao dodavanja. Kutevi i teške situacije iz kojih se uspijeva izvući i pronaći slobodnog suigrača sve češće završavaju među najboljim akcijama.

No, Youngu je ovo tek prva profesionalna sezona i to je još itekako vidljivo. Luka Dončić je s druge strane došao u NBA sa skoro svim mogućim odličjima iz Europe (Euroliga i Europsko prvenstvo), praktički gotov igrač. Slovenac se bolje snašao i od početka su njegove igre konstantne i jako su rijetke utakmice u kojima je zakazao. Oscilacija gotovo da i nema i zbog toga je zasluženo prvi favorit za osvajanje nagrade za rookijea godine.

Istina, Young u zadnje vrijeme igra odlično, no treba naglasiti da je tih 49 poena Bullsima koji “tankiraju”. Dončić je konstantan i Dončić se odlično nosi s jačom konkurencijom u svojoj diviziji i konferenciji. Svojim je potezima oduševio košarkaški svijet i tako začepio usta dežurnim brbljavcima (Chuck Barkley).

Ono što Dončića krasi su, između ostalog, clutch potezi i tu je zapravo razlika između dobrog i odličnog košarkaša. Međutim, ono što veseli javnost je vidljiva činjenica da obojica žele poboljšati svoje nedostatke i da se na tome dosta radi.

Dončić je u velikoj prednosti, iako treba napomenuti da se Young razbudio nakon malo uspavanog starta. No, Slovenac ima konstantu i veliki je favorit za osvajanje priznanja.