Vatreni za Dohu

Igrat će svi, iako Dalić i dalje najviše računa na one koji su mu dosad odradili najviše minuta pod hrvatskom zastavom. Ali, veseli povratak Šime Vrsaljka, a izgleda da lijepi dani slijede i lijevom bočnom Borni Barišiću za kojeg se maše Tottenhamovom ponudom od 25 milijuna eura.

Približava se novo reprezentativno okupljanje. Krajem ožujka hrvatska nogometna reprezentacija će u Dohi sudjelovati na jakom turniru s Belgijom, Portugalom i Švicarskom. Izvrsna provjera uoči Europskog prvenstva.

Dalić je za ovo okupljanje pozvao 23 igrača, a još devet ih ima pretpoziv i nalaze se “u čekaonici”. Trenutačni europski problem broj 1 je koronavirus pa on prijeti i samom turniru, ali i mogućnosti da se u reprezentativnom dresu pojave naša četiri igrača iz Serie A: Milan Badelj, Marcelo Brozović, Mario Pašalić i Ante Rebić jer katarske vlasti za sve koji stignu iz Italije traže 14 dana karantene.

No, ostavimo koronavirus po strani iako utječe itekako na planove momčadi. Turnir u Dohi bit će dobra prilika da izbornik Zlatko Dalić uoči ljeta isproba neke nove opcije i nova imena. Sigurno je tu upravo Mario Pašalić onaj koji bi najviše izgubio ako zbog obavezne karantene ne bi putovao na turnir jer njegova trenutačna forma u Atalanti pokazuje da se s pravom može nadati dobroj minutaži među Vatrenima.

Igrat će svi, iako Dalić i dalje najviše računa na one koji su mu dosad odradili najviše minuta pod hrvatskom zastavom. Ali, veseli povratak Šime Vrsaljka, a izgleda da lijepi dani slijede i lijevom bočnom Borni Barišiću za kojeg se maše Tottenhamovom ponudom od 25 milijuna eura. Dobro će reprezentacija doći našim senatorima Dejanu Lovrenu, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću da uhvate minute, a veselimo se uživanju u majstorijama Nikole Vlašića.

Bit će zanimljivo i vidjeti koga će od onih s pretpozivom aktivirati ako “Talijani” budu nedostupni. Moguće da će najviše profitirati Mirko Marić, Antonio Mirko Čolak i Mislav Oršić. Štoviše, možda se za nekog od njih već moglo pronaći mjesta u reprezentaciji, ali znamo da je to klapa u koju se teško ulazi i teško ispada. Za postati Vatreni ključ je strpljenje. Poziv i biti dio obitelji trebaju svi zaslužiti i to ne samo igrama na terenu već ih mora prihvatiti i svlačionica.

POPIS:
Vratari:
Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Toulouse), Simon Sluga (Luton Town)
Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Mile Škorić (Osijek), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Borna Barišić (Rangers), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Dario Melnjak (Rizespor)
Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Mario Pašalić (Atalanta)
Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo)
Pretpoziv: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Celta), Ivo Grbić (Lokomotiva), Josip Juranović (Hajduk), Domagoj Bradarić (Lille), Filip Benković (Bristol City), Mislav Oršić (Dinamo), Mirko Marić (Osijek) i Antonio Mirko Čolak (Rijeka).