Transfer Hajduka, Splićani prodali Tomu Bašića u Francusku

Hajduk, Dinamo, HNL
hajduk.hr

Hajduk nastavlja, kao i svi hrvatski klubovi, s politikom prodaje najvrjednijih eksponata. Surova je to realnost za hrvatski klupski nogomet gdje najjači klubovi moraju prodavati najkvalitetnije igrače kako bi financijski opstali te ujedno konkurirali u europskim natjecanjima.

To se prije svega moglo vidjeti na Rujevici, odnosno kod HNK Rijeka gdje se dosta često na presicama trener Matjaž Kek znao požaliti na “kolodvor” u njegovoj momčadi. Uistinu, teško je raditi u takvim okolnostima gdje ne znaš s kojim ćeš igračima sutradan trenirati.

Toma Bašić je potvrdio da odlazi u Francusku, točnije Bordeaux. Bilima će pripasti oko 3,5 milijuna eura odštete, a tako je Splićanima dodatno oslabljen vezni red nakon odlaska Josipa Radoševića u Dansku. Kapetan Hajduka Nižić je također najavio odlazak. Transfer bi se trebao realizirati do kraja prijelaznog roka pa će Splićani morati tražiti pojačanja u sredini. Kvalitete sigurno nedostaje, a to se osjetilo i na startu prvenstva.

Hajduk u problemima

Navijači su htjeli voditi i sudjelovati u radu kluba i procesu donošenja odluka. Što se pak tiče krajnjeg cilja i pravog rezultata, takav sustav se nije pokazao dobrim. Česte su igračke i trenerske promjene obilježile proteklih par sezona pa se ostavlja veliko pitanje o ispravnosti dugoročne strategije kluba.