Što učinio si ti od sporta mog…

flickr

Ali, baš u ovom razdoblju kada je 98 % vijesti povezano s virusom, homo sporticusu je nasušno potreban bijeg u sigurnu zonu – svijet u kojem panika nikada ne pobjeđuje, svijet u kojem pobjeđuje načelo Brže, više, jače!

Dočekao si slobodan vikend. Na poslu si zaključio sve stvari, a one važnije koje se ne mogu sređivati petkom elegantno si prebacio za sljedeći tjedan. Još u utorak doznao si da je raspored ukućana toliko prekrcan i pun obaveza da imaš osjećaj da ti je Kairos doslovno spustio ćuperak u krilo te ti sreća ovog vikenda ne može promaknuti.

Sve je bilo kao da si sam pisao scenarij za najbolje dane u posljednjih nekoliko mjeseci. I onda je krenulo otkazivanje zbog wuhanske prokletinje. Počelo je s otkazivanjem utakmica Serie A, a dovelo je do toga da će se ovaj vikend sport po televizijskim kanalima tražiti povećalom.

Znaš da je gadno kad stanu županijske lige

Ali dobro, još ću nekako preživjeti ovaj vikend. Pogledat ću pokoju snimku i prošvrljati po dokumentarcima, pogledati neko Viasatovo najnovije otkriće o Drugom svjetskom ratu i depresivno sam izgurati vikend. Izbilo mi je i zadnju rezervu; odgođene su utakmice županijskih nogometnih liga. E, to znači da je s… totalno.

Sve ću to proći, ali kako preživjeti ono što će biti najbolnije? Čini se da je odgoda Europskog nogometnog prvenstva gotova stvar (https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Coronavirus-l-uefa-devrait-annoncer-la-semaine-prochaine-la-suspension-des-coupes-d-europe-et-le-report-de-l-euro-a-2021/1119058).

Čitav svjetski sportski kalendar doživjet će tektonske pomake, najveće u povijesti sporta. Ovisno o trajanju pandemije pitanje je dokad će se rastegnuti aktualne sezone u različitim prvenstvima. Naravno, sve je to manje važno u trenutku u kojem je ključno da se koronavirus ne otme kontroli i ne proširi. Ali, baš u ovom razdoblju kada je 98 % vijesti povezano s virusom, homo sporticusu je nasušno potreban bijeg u sigurnu zonu – svijet u kojem panika nikada ne pobjeđuje, svijet u kojem pobjeđuje načelo Brže, više, jače!