Prvenstvo u utrci s vremenom. Down Under.

flickr

I pored tri utakmice manje, aktualni prvak ima čak sedam bodova prednosti iako to u australskoj nogometnoj priči ne znači puno jer se u doigravanju za prvaka može svašta dogoditi.

Malo gdje se još po svijetu kotrlja lopta. Primjerice, lopta u australskom klupskom nogometu doslovno bježi pred koronavirusom. Australski nogometni savez odlučio je da će preostala kola domaćeg prvenstva odigrati bez gledatelja u nadi da pandemija neće ući u svlačionice.

Mogući problem pojavio se u trenutku kada je Melbourne Victory trebao otići na Novi Zeland u goste Wellingtonu. Po povratku bi momčad čekala dva tjedna izolacije, a to bi uništilo čitavu sezonu. Dogovoreno je zato da Novozelanđani ostanu u Australiji do kraja prvenstva.

Ostaje živa tako nada da će u zemlji koja broji preko 700 slučajeva koronavirusa nogometna igra dočekati podizanje još jednog trofeja najboljeg na kontinentu. Na rasporedu je 24. kolo (još šest do kraja), mada je virus unio nereda u kalendar pa aktualni prvak Sydney FC ima odigranih tek 19, a drugoplasirani Melbourne City 22 utakmice.

I pored tri utakmice manje, aktualni prvak ima čak sedam bodova prednosti iako to u australskoj nogometnoj priči ne znači puno jer se u doigravanju za prvaka može svašta dogoditi. Lani je, uostalom Perth Glory završio glavni dio sezone s čak osam bodova više od Sydneyja pa su svejedno gledali nebeskoplave kako podižu pehar.

Kako je krenulo, nek` bilo tko Down Under osvoji naslov prije nego se iz pehara napije ubojica sporta iz Wuhana.