Promjene u obrani za Englesku

Slika: HNS

Zlatko Dalić spremio je promjene u zadnjoj liniji za Englesku. Šime Vrsaljko zbog problema s koljenom najvjerojatnije otpada za polufinalni okršaj, a još se ne zna hoće li nastupiti u finalu ili utakmici za treće mjesto. Trebao bi uskočiti iskusni stoper Vedran Ćorluka pa bi tako Domagoj Vida zaigrao na poziciji desnog beka. Druga solucija je Tin Jedvaj, ali upitno je da će Jedvaj dobiti šansu pored iskusnog Ćorluke. Vidjelo se to malo i na utakmici protiv Islanda, a radi se ipak o utakmici “biti ili ne biti”. Iako spor, Ćorluka je ipak igrač visokog nogometnog IQ-a. Čarli bi mogao biti dobro rješenje u pokrivanju Harryja Kanea – engleskog “sidruna”.

Na poziciji lijevog beka upitan je i Ivan Strinić, a tu je jedino rješenje Josip Pivarić. Obojica su pokazala mnogo dobrih stvari i tu ne bi trebalo biti problema. Za Englesku će taktička priprema biti drugačija pa će bekovi trebati više pomoći i vraćanja u obranu od strane dvojca Perišić-Rebić, slično kao što je bio slučaj protiv Argentine.

Danijel Subašić je drugu utakmicu zaredom postao heroj nacije, a protiv Rusa je branio “bez jedne noge”, ali trebao bi biti osposobljen za “Tri Lava”. Andrej Kramarić će vjerojatno biti taktička žrtva i prvi adut s klupe jer će dvojac Rakitić-Modrić trebati puno više pomoći koju je u stanju najbolje pružiti Marcelo Brozović.

Formacije za Englesku

Varijanta A) Subašić-Vida-Lovren-Ćorluka-Strinić-Brozović-Rakitić-Modrić-Rebić-Perišić-Mandžukić

Varijanta B) Subašić-Vida-Lovren-Ćorluka-Pivarić-Brozović-Rakitić-Modrić-Rebić-Perišić-Mandžukić

Manje izgledne varijante su s Tinom Jedvajem, a glavni aduti s klupe će biti Andrej Kramarić, Mateo Kovačić, Milan Badelj i Marko Pjaca.

Englezi igraju u formaciji 3-5-2 s Kaneom i Sterlingom u vrhu napada, a većina akcija polazi od Dele Allija i Hendersona, a iznimno opasan je i bekovski duo Young-Trippier.