Odličan start naših NBA košarkaša u 2018. godini

Iako su nešto usporenije ušli u sezonu vjerojatno osjećajući posljedice nesretnog ispadanja s Eurobasketa, Hrvatski košarkaši u NBA ligi krenuli su odlično u 2018. godini.

Dario Šarić se razbudio najranije. Osim nekoliko solidnih predstava u studenom, u prosincu je počeo igrati sve bolje da bi eksplodirao u siječnju. S dobrim igrama nastavio je i u veljači pa Philadephia ozbiljno konkurira za doigravanje.

U siječnju je Šiši postizao 15,2 poena po utakmici, a odličnim igrama u veljači zaslužio je i nastup na All-Star vikendu, što dovoljno govori o njegovim kvalitetama. Zanimljivo, Šibenčanin trenutno drži odličan niz utakmica s dvocifrenim iznosima. Naime, čak 36 utakmica hrvatski reprezentativac postiže dvoznamenkasti broj poena, a uz to je značajno popravio svoj šut te je jedan od boljih izvođača slobodnih bacanja u ligi.


Bojan Bogdanović igra svoju četvrtu sezonu, podjednako dobru kao prošlu. Uz dosta oscilacija na početku, Babo je odradio odličan 11. mjesec. Uslijedilo je tada 60 skromnih dana da bi ponovno “oživio” svoju formu s nekoliko odličnih partija.

Sve u svemu, Babo je na 13.7 poena za 30 minuta na parketu.


Mario Hezonja je šokiran u studenom od strane uprave Orlanda koja mu je priopćila da neće produžiti ugovor s njim na kraju sezone. Magic su pogodile ozljede pa je otpisani Hezonja dobio minute jer trener nije imao drugog izbora. Tada je uslijedila eksplozija Dubrovčanina, koja je do izražaja došla u veljači u kojoj naš mladi šuter prosječno bilježi više od 17 poena po utakmici.

U cijeloj sezoni Mario bilježi 8,8 poena po utakmici.


Dragan Bender, kao i ostatak spomenute družine, najbolju košarku igra u trenutnom mjesecu, veljači. Hrvatski reprezentativac je u veljači na 12 poena u prosjeku, a u sedam posljednjih utakmica je u četiri bio dvocifren. Čapljinac se probudio u 2018. godini, ali još dosta oscilira u igri kad se uzme u obzir prvi dio sezone.


Ivica Zubac i Ante Žižić nisu odigrali dovoljan broj utakmica da bi se napravila podrobnija analiza. Vrijedi svakako istaknuti da je Zubac uspio zaigrati u nekoliko susreta te je za njega veljača bila uspješna. Naime, nedavno je dobio 17 minuta u dresu Lakersa koje je odmah iskoristio i upisao double-double. S druge strane obale, Ante Žižić je rijetko u rosteru Cavsa, ali često nastupa u razvojnoj ligi gdje je glavni igrač Canton Chargea.