Nikola Jokić: Podcijenjeni MVP kandidat

Nikola Jokić jedan je od kandidata, realno je reći, za najkorisnijeg igrača regularne sezone. Istina, prvi favorit je James Harden jer se radi o isključivo individualnoj nagradi. Ipak, srpski centar je za razliku od Brade poveo svoju momčad do velikog uspjeha te je jedan od onih, rekli bi Top 5, igrača koji su najviše obilježili prvi dio aktualne sezone.

Dobar posao u Coloradu

Denverova uprava je napokon kvalitetno poslovala prošlog ljeta. Uz Jokića još su tu Isaiah Thomas, Jamal Murray i Paul Milsap. Maleni Thomas igra, približno, kao u bostonskim danima, a da stvar bude još bolja potpisao je za minimalac od 1.5 milijuna dolara. Tako kvalitetne, možda čak i bolje, Nuggetse nismo gledali još od vremena kada je Carmelo Anthony bio na igračkom vrhuncu.

Svakako valja spomenuti i Jamala Murrayja, drugog beka koji je na ugovoru od 3 milijuna dolara po sezoni, a ujedno igra košarku života (18.5 poena i 5.0 asistencija po utakmici). O Paulu Milsapu ne treba trošiti riječi jer se radi o dokazanom NBA igraču i bivšim All-Staru.

Nuggetsi su početkom tjedna “stolovali” Zapadom (1. mjesto), a sada su ih prestigli Warriorsi. No, omjeru 29-14 se nitko nije nadao u listopadu. Upravo je Nikola Jokić glavni razlog takvih rezultata. Svoje igrače je jednostavno učinio boljima, a Denver s njim na parketu uspijeva zamaskirati svoje limite.

Brojke ne lažu

Jokić je do sada ostvario osam triple-doublea (2018./2019.) Njegove brojke dovoljno govore za sebe:

Sezona 2018./2019: 19.7 poena, 10.2 skokova, 7.5 asistencija

13. siječnja -> najbolja utakmica u pobjedi protiv Portland TrailBlazersa (40 poena, 11 skokova, osam asistencija)

Popularni “Jokara” je postao vođa te bi trebao po prvi puta zaigrati u doigravanju s Denverom. Najskuplji Europljanin sigurno zaslužuje i nastup na All-Staru, iako unazad nekoliko godina kod kuće u Srbiji nije mogao “skupiti” ekipu za basket…

Nikola Jokić – Osobni Karton:

Rođen: 19.02. 1995, Sombor

Visina: 213cm

Težina: 113kg

NBA Draft: 2014. Denver Nuggets (41.pick)

Plaća: 25 mil. $

NBA karijera: 15.7 poena, 9.3 skokova, 4.3 asistencije