NBA: Cavsi padaju bez ispaljenog metka

Kevin Durant, NBA, finale
Foto: YouTube

NBA finale stiglo je u završnu fazu. Nakon tri odigrane utakmice Golden State Warriorsi vode s 3-0 protiv Cleveland Cavaliersa. LeBron James jednostavno ne može sam protiv momčadi koja ima previše napadačkog, ali i obrambenog oružja. Cavsi su za sada najbolji dojam ostavili u prvih 48 minuta.

S obzirom na stanje i formu dvije momčadi, prognozirala se lagana pobjeda Warriorsa. No, u prvom susretu je ponajbolji košarkaš današnjice odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri oborivši vlastiti playoff rekord. Kralj James ubacio je 51 poen te je došao u krug samo nekolicine pojedinaca kojima je to kroz povijest uspjelo. Zanimljivo, James je jedini koji je utakmicu izgubio!

LeBronovu utakmicu života zasjenila je pomalo “viralno-legendarna” glupost J.R. Smitha koji je nakon važnog skoka u napadu pri izjednačenom rezultatu pobjegao od protivničkog koša jer je “mislio” da njegova momčad vodi.

Navijačima Cavsa ostaje samo žaliti nad ovakvim Lebronovim nastupom…

Nakon što su se smirile strasti LeBron je priznao:

“Ovo je bio jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri.”

Druga utakmica i ponovno “Milestone”. Značajan rekord oborio je Steph Curry prestigavši tako Rayja Allena po broju ubačenih trica u jednoj finalnoj utakmici. Steph je uz 33 poena ubacio čak devet trica(!). U drugoj utakmici je LeBron ubacio “samo” 29, a Cavsi jednostavno nisu imali šanse. Previše arsenala ima u momčadi Stevea Kerra.

Treća utakmica – novi heroj. Ovog puta dirigentsku palicu preuzima Kevin Durant i odvodi Warriorse na korak do obrane naslova. KDagger je zatrpao Cavse s 43 poena, a od toga se posebno istaknuo s “clutch” predstavom i dalekometnom paljbom u ključnim trenucima. Posebice je ostala zapažena njegova trica “iz svlačionice” na isteku napada pri rezultatu 100:103 za njegovu momčad.

Zanimljivo, kod prvaka je čak šest igrača upisali više od deset poena, a nitko, osim Duranta, nije ubacio više od 11. Drugoj strani nije pomogao ni triple-double LeBrona. Četvrta utakmica je u Q areni, ponovno kod Cavsa, u petak. Ostaje za vidjeti što može učiniti James kako bi barem izbjegao “metlu” u velikom finalu….

Karte definitivno nisu na njegovoj strani..