Može li Carmelo Anthony s Rocketsima do NBA naslova?

Houston Rocketsi su svakog ljeta jedna od najaktivnijih momčadi na NBA tržištu. Prošlo ljeto se analiziralo i špekuliralo o uklapanju Chrisa Paula u momčad Jamesa Hardena. To je na kraju ispalo veoma dobro pa su Rocketsi dogurali do konferencijskog finala gdje su u sedam utakmica ispali od kasnijih prvaka, Golden State Warriorsa.

NBA franšiza iz Teksasa se ovog ljeta odlučila na promjene. Na to su bili i pomalo prisiljeni s obzirom na manevarski prostor koji je određen Salary capom. Luc Mbah a Moute i Trevor Ariza više neće dijeliti svlačionicu s Paulom i Hardenom. Došao je jedan od najvećih talenata (neostvarenih) u povijesti lige, Carmelo Anthony. Iako je ‘Melo izgradio dobru karijeru, ipak je, za sada, ostao bez prstena. Jedno vrijeme Kobe, pa Wade, Spursi i James te sve do ere Warriorsa. Sve su to bile prepreke Anthonyju da dođe do velikog naslova.

Locker room wars: Houston se budi ?

Dolazak iskusnog, moramo priznati Anthonyja na zalasku, je za mnoge čudan potez. Što se pak tiče napadačkog dijela, potez ima nekog smisla. Pogotovo ako se zna da je isti trener (D’Antoni) vodio Mela u Knicksima (gdje se nisu proslavili). Obojica su se dogovorila za novi start i pomirenje pa ostaje za vidjeti kako će se Anthony uspjeti pomiriti s manjom potrošnjom lopti s obzirom da u momčadi ima Hardena i veoma zahvalnog Paula.

Međutim, Anthony bi mogao doći više do izražaja nego u Oklahomi s Westbrookom i “Westbrookom”. Melo je i dalje dodatni kvalitet u napadu jer se radi o igraču koji može pogoditi iz bilo koje pozicije na parketu. Mnogi zanemaruju, a čini se i uprava, drugi problem.

Radi se prvenstveno o obrani. Anthony nije baš i neki obrambeni specijalac, ali je i takav bolji od katastrofalnog Hardena. Chris Paul je uz Clinta Capelu lider u obrani, a Rocketsi će do “trade deadlinea” morati pronaći dodatno obrambeno rješenje. Prema izvorima ESPN analitičara, Houston je u potrazi za još jednim 3&D igračem, baš kao što je bio Trevor Ariza. Ukoliko Rocketsi uistinu nadomjeste rupe u rosteru s dobrim “role playerima” s klupe, tada bi Anthony mogao učiniti više u Houstonu nego što bi učinio u Los Angelesu ili Miamiju.

Melo više nije kao nekada, ali s Rocketsima vrijedi pokušati.