Messi prekinuo pregovore s Barcelonom. Zašto je to dobro za Katalonce?

flickr

Napusti li Messi uistinu dogodine Camp Nou, Barcelona, koja već predugo i previše ovisi o ovom čarobnjaku, morat će hitno pronaći potpuno novu viziju igre jer nitko neće moći ući u Messijeve kopačke.

Sinoćnja pobjeda Reala i činjenica da će naslov prvaka Španjolske ove godine najvjerojatnije u Madrid, nije najgora vijest za navijače Barcelone ovih dana. Puno gora spoznaja je da je Lionel Messi prekinuo pregovore o produženju ugovora s Barcelonom.

Radio Cadena Sar, najslušaniji u Španjolskoj, objavio je da je 33-godišnji Argentinac spreman sljedećeg ljeta, kada mu istekne ugovor, napustiti Camp Nou. Nedavno mu je ponuđen ugovor do 2023., pratički do kraja karijere, ali Messi ga sada odbija potpisati jer su iz kluba izašle informacije da je upravo on kriv za lošu atmosferu u svlačionici i tjeranje prijašnjeg trenera, Ernestea Valverdea. Argentinčeva dodatna frustracija je navodno loš igrački kadar.

Messi je u Barcelonu stigao s 13 godina i u međuvremenu izrastao u jednog od najboljih nogometaša svih vremena, a zbog toga je i najplaćeniji nogometaš na svijetu sa 70 milijuna eura po sezoni.

Napusti li Messi uistinu dogodine Camp Nou, Barcelona, koja već predugo i previše ovisi o ovom čarobnjaku, morat će hitno pronaći potpuno novu viziju igre jer nitko neće moći ući u Messijeve kopačke. Ne ulazeći u Messijevu veličinu i nogometno umijeće, njegova dominacija potpuno je utihnula onu nekadašnju Barcelonu koja je podrazumijevala niz nogometnih genijalaca na terenu koje je bio užitak gledati. Posljednjih godina sve se svelo na to da daju loptu Argentincu pa on što učini. Zato odlazak Messija ne bi ni bio loš, prisililo bi to više katove Camp Noua da se vrati korijenima i da novi vjetar u leđa La Masiji.