James Harden: MVP sezona Brade neće biti dovoljna?

James Harden posljednjih tjedana igra košarku života. Rocketsi s omjerom 23-17 drže vodeće mjesto Southwest divizije, dok su uz to na šestom mjestu nikad izjednačenijeg Zapada. Iako su loše startali, Rocketse je koštalo doveđenje Carmela Anthonyja koji se nije najbolje snašao, blago rečeno, u Teksasu.

Njegovim odlaskom stvari su se promijenile. Kako sezona odmiče James Harden je podigao svoju formu na enormno visoku razinu, a poboljšanje njegovih brojki također je splet okolnosti jer se ozlijedio Chris Paul, inače drugo ime momčadi. Iznimno su rijetke bile utakmice u kojima Hardena nije išlo.

Zanimljivo, do sada je u čak 12 utakmica postigao 40+ poena, a zadnja utakmica u kojoj je ubacio ispod 30 bila je ona protiv Portlanda još 12. prosinca (29 poena).

Posljednjih 10 utakmica Jamesa Hardena:

35 poena – Miami, 39 poena – San Antonio, 41 poen – Oklahoma, 45 poena – Boston, 41 poen – New Orleans, 43 poena – Memphis, 44 poena – Golden State, 38 poena – Portland, 32 poena – Denver, 42 poena – Milwaukee

U navedenih deset dvoboja Rocketsi su sedam puta upisali pobjede, a Harden je upravo bio ključni čovjek u svakoj utakmici. Posebno se pamti trica za pobjedu u Oaklandu…

Brada je za sada prvi istaknuo kandidaturu za MPV-ja regularne sezone.

Mnogi već smatraju da Rocketsi mogu pomrsiti planove vječnim favoritima i braniteljima naslova – Warriorsima. No, daleko je doigravanje da bi se mogle iznositi ozbiljnije procjene, a favoriti će ostati favoriti.

Rocketsi jednostavno imaju previše mana kao momčad da bi u sedam utakmica mogli ugroziti Golden State, a sam Harden će morati poraditi na obrambenom segmentu igre kada bude najpotrebnije. Također mu je, kada dođe doigravanje, potreban potpuno zdravi i spremni Chris Paul.

Harden individualno igra najbolju košarku u životu, no ostaje i dalje upitno hoće li to biti dovoljno za ozbiljniji timski uspjeh…

James Harden – Osobni karton:

Datum rođenja: 26. kolovoza 1989.

Momčad: Houston Rockets / NCAA: Arizona State

NBA Draft: 3. Pick prve runde drafta 2009. godine

NBA Karijera:  23.6 poena, 6.2 asistencija, 5.1 skokova

Sezona 2018./2019. – 33.9 poena, 8.6 asistencija, 6.0 skokova