Iz Rusije s ljubavlju

Subotnju utakmicu protiv Rusije iščekuje nogometni svijet. Hrvatska se prometnula u jednog od favorita za najviša odličja, dok na drugoj strani Vatrene čeka domaćin prvenstva i ujedno jedno od najvećih iznenađenja u četvrtfinalu.

Očekivanja protiv Rusije

Hrvatska je apsolutni favorit, a jedini “plus na kontu” Rusa jest domaći teren. Vatreni su za jednu klasu bolji, ali potrebno je to pokazati i kapitalizirati na terenu kroz 90 ili 120 minuta. Izbornik taktički ne bi trebao previše mijenjati, a momčad će zapravo ovisiti o zdravstvenoj situaciji u Dalićevoj momčadi. Utakmica protiv Danske je poprilično iscrpila pojedine igrače, a nekolicina ima i problema s ozljedama. Međutim, vremena ima dovoljno, utakmica je tek u subotu pa se momčad može oporaviti potpuno do još jedne “Utakmice generacije”.

Rusi su napravili povijesni uspjeh već prolaskom skupine koju su odradili vrlo dobro. Ali, utakmica osmine finala sa Španjolcima je pokazala kako se favoriti ne smiju previše radovati i kako na terenu treba dokazati tko je bolja momčad.

I jedna i druga momčad su osjetile lutriju jedanaesteraca što puno olakšava mentalnu pripremljenost i jednoj i drugoj ekipi.

Opasnosti

U prvoj fazi natjecanja s ruske strane se u prvi plan prometnulo nekoliko pojedinaca. Izbornik bi mogao u taktičkoj pripremi dosta naglasiti važnost dobrog pokrivanja Cherysheva, Dzyube i Golovina. Iskusni Juri Zhirkov je upitan zbog ozljede. Vrijedi također spomenuti heroja među vratnicama, Igora Akinfeeva.

Rusi iz svojih redova poručuju da nije presudno tko ima kakve igrače te smatraju da je sve moguće.