Hrvatskoj odličan ždrijeb u nokaut fazi

Slika: HNS

Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji se potpuno otvorio ždrijeb. Naime, Hrvatska bi do finala mogla imati samo jednog “teškog” protivnika, a to su potencijalno Španjolci u četvrtfinalu.

Vatreni su sinoć svladali Island s 2:1 i tako omogućili Argentini prolazak dalje. Messi je uspio proći dalje unatoč svim nedaćama. Hrvatska kao prva u skupini u osmini finala ide na Dance, a utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20 sati. Zanimljivo, izabranici Zlatka Dalića bi tako mogli, u slučaju prolaska, ići na pobjednika okršaja Španjolska i Rusija. Domaći teren je jedina prednost Rusije, ali u nogometu je sve moguće pa ne treba otpisivati ni Ruse kao potencijalnog protivnika u četvrtfinalu.

Što dalje?

Ždrijeb je takav da se u polufinalu sastajemo s nekim iz skupina donjeg dijela, odnosno E, F, G, H. Ako stvari ostanu kakve jesu, jedan četvrtfinalist će biti pobjednik utakmice Švicarska-Meksiko, dok bi se s druge strane moglo dogoditi da izbjegnemo i Belgiju koja je za sada pokazala više od Engleske pa bi mogli u osmini finala ići na Japan (ako dobiju Englesku u međusobnom ogledu) dok će Engleska u slučaju poraza ići na pobjednika skupine H (potencijalno Japan, Kolumbija, Senegal).

Ukoliko europski favoriti odigraju prema očekivanjima, moglo bi se dogoditi da u polufinalu gledamo okršaj protiv starih znanaca Engleza. No, potencijalna iznenađenja (prvo prolaz Rusa ili neki drugi neočekivani rasplet) bi samo dodatno olakšao situaciju Vatrenima i praktički otvorio put do medalje.

Ako Vatreni prođu Dance, četvrtfinale je na rasporedu 7. srpnja (20h), dok se polufinale igra 11. srpnja.