Euroliga: Tjedan obilježila krađa u Rusiji

U već proteklom tjednu odigrana su dva kola Eurolige. Vrijedi svakako istaknuti nastavak odličnih igara Ante Tomića, inače petog skakača u povijesti samog natjecanja. Neven Spahija je ostao bez posla u Izraelu, a Velimir Perasović se vratio na “mjesto zločina”. Naime, Perasa je po treći put angažirala Baskonija. Što se tiče zbivanja na parketu, Euroliga je ponudila svoje čari u proteklom tjednu.

Dugo će se vremena pričati o utakmici u kojoj je CSKA “na krađu” oteo pobjedu Žalgirisu. Dovoljno je pogledati sporni trenutak gdje se vrijeme napada odjednom srezalo s 18 na 13 sekundi pa je litavska momčad izgubila loptu, primila tricu te u šoku izgubila i utakmicu nakon produžetka.

Barca se vratila pobjedom u 9. kolu, a Ante Tomić je nastavio sa svojom “kapetanskom” formom (12 poena). Na drugom kraju Europe puno bolje igre, nego što je to bio slučaj u reprezentaciji, počeo je pružati i Kruno Simon pa je njegov Efes ove sezone u borbi za vrh što je pomalo iznenađujuće nakon lanjskog debakla.

Krađa početkom tjedna se obila Rusima o glavu pa su upisali poraz u Podgorici od Budućnosti. Momčad Aleksandra Džikića Džile se izgleda kasno probudila te je shvatila da može svima parirati pa je to izišlo na vidjelo nakon dosta slabog ulaska u sezonu. Zanimljivo, Žalgiris se nije uspio oporaviti od krađe pa su ih drugi Rusi (Khimki) svladali s 83:84 u Kaunasu.

Loša politika kluba koštala je, i koštat će, Maccabi. Neven Spahija nije jedini krivac za lošu kupovinu “na tržnici” pa se Ponos Izraela može zapitati o svojoj dugoročnoj strategiji. Ni novi trener još nije osjetio slast pobjede u Euroligi. Dodajmo da je Velimir Perasović debitirao pobjedom protiv Panathinaikosa kojem nije pomogla ni vrhunska predstava stare legende, Keitha Langforda (33 poena).

Kako je izgledao protekli tjedan s duplim programom možete vidjeti u kratkom videu…

Na kraju najboljih 10 akcija…

Poredak

Statistika: https://planet.hr/statistika/#euroliga