Dobar posao Popa i Spursa

San Antonio Spursi su zaključili jednu veliku eru. Gregg Popovich je ostavio iza sebe zlatnu generaciju igrača predvođeni Timom Duncanom, a momčad je napustio nedavno Tony Parker dok Manu Ginobili ozbiljno razmatra umirovljenje.

Mnogi su se nadali da će zlatnu eru Spursa nastaviti i Kawhi Leonard. Istina, Leonard se prometnuo u jednog najboljih igrača lige, ali teška ozljeda i nedostatak strpljenja narušio je odnose s velikim “Popom”. Leonard je zatražio trade, htio je otići u Los Angeles, u Lakerse.

No, ta je opcija na kraju propala iz razloga što Spursi sebi nisu htjeli dopustiti da ostanu bez ičega. Stoga je legendarni Popovich uspio dogovoriti “veliki posao” s Toronto Raptorsima.

U redove Spursa stigla je velika zvijezda sa Sjevera, DeMar DeRozan. Danny Green je zajedno s Leonardom otišao u Kanadu, a Spursi su još dobili Jakoba Poeltla te zaštićeni pick prve runde drafta 2019. godine. Mnogi izvori ESPN analitičara tvrde da Leonard nema baš pretjeranu želju za igranjem za Raptorse, a pomalo je i “šokiran” DeRozan s druge strane. To je bio još jedan dokaz da je NBA već odavno samo biznis i da je povjerenje vrlo rijetka stvar.

Međutim, najvećim dobitnikom “posla” se čini Gregg Popovich koji je dobio All-Star igrača na istoj poziciji te koji bi mogao preuzeti Leonardovu ulogu bez većih problema. Spursi bi mogli ponovno biti crna mačka ako, naravno, izbore playoff.