DeMarcus Cousins: Šlag na tortu Warriorsa?

DeMarcus Cousins je jedan od “osebujnijih” likova u NBA svijetu. Osim svog talenta, popularni “Boogie” je često znao i “impresionirati” s izjavama i nekim detaljima koji nisu direktno vezani za samu “igru”. Ovog ljeta je Cousins preuzeo ulogu jednog od najomraženijih igrača lige od Kevina Duranta koji se godinu ranije pridružio Stephu Curryju, odnosno Golden State Warriorsa.

Boogie je došao na “hate” listu zbog istog poteza kao i KD.

“Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se.” – učestali postulat u današnjem NBA okruženju

Boogie – “spasitelj” Kingsa

Nakon uspješnih početaka kod kuće u Alabami, odnosno na prestižnom Kentucky sveučilištu (15,1 poena i 9,8 skokova u prosjeku), Cousins je u NBA ligu došao na velika vrata. Kao peti izbor drafta 2010. godine od strane Sacramento Kingsa Boogie je uskoro postao prvo ime franšize. Prve dvije sezone proveo je na rookie ugovoru (7 milijuna dolara godišnje) te je izabran u prvu Rookie petorku lige.

U glavnom gradu Kalifornije je igrao sve do kraja sezone 2016./2017. Premda s Kingsima nije ostvario značajniji rezultat, Cousins se s vremenom prometnuo u jednog od najboljih visokih igrača u ligi. Zanimljivo, 2013. je potpisao četverogodišnji ugovor u vrijednosti od 62 milijuna dolara, ali je u veljači 2017. godine sudjelovao u velikoj razmjeni te je na kraju završio u New Orleans Pelicansima.

Solidno je Boogie krenuo te je zajedno u paru s Anthonyjem Davisom činio najubojitiji centarski tandem. Pelicansi su na kraju stigli do doigravanja gdje su poprilično namučili Warriorse, ali Cousins je već ranije (u siječnju) završio sezonu zbog ozljede ahilove tetive lijeve noge.

Oporavak je mukotrpan i dug pa su se zapravo Warriorsi pokazali kao jedina zainteresirana momčad. Boogie je tako stigao Curryju, Durantu i ostatku družine za minimalac. Povratak na parkete se očekuje krajem nadolazeće sezone pa bi tako mogao biti pravo pojačanje u doigravanju.

Međutim, puno toga ovisi kako će ga Steve Kerr uklopiti u svoj skoro pa savršeni stroj i hoće li se Cousins moći pomiriti s ulogom koja mu bude dodijeljena.