Cedeviti Kup Krešimira Ćosića

U zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića odigrano je finale Kupa koji također nosi Krešino ime između Cedevite i Cibone u kojem je slavila ekipa Cedevite rezultatom 86:74.

Titula MVP-ja turnira po izboru sportskih novinara pripala je Cedevitinom igraču Williamu Cherry-ju

Bila je ovo pobjeda za petu uzastopnu titulu pobjednika Kupa „Krešimir Ćosić“, a šestu ukupno.

Što se tiče same utakmice, Cibona je krenula bolje na samom startu, odnosno Bilinovac je otvorio utakmicu svojom tricom, izjednačio je Markota, a Andrija Stpanović doveo je Cedevitu u prednost kod 5:3. Izjednačila je Cibona, no Nichols dovodi Cedevitu na +4 na što je odmah reagirala klupa Cibone prvom minutom odmora. U nastavku je Cibona krenula s boljom igrom, razigrao se Ratkovica i svojom tricom doveo Cibonu do 14:20, odnosno 14:21, sedam poena prednosti nakon prvih deset minuta igre.

Drugu četvrtinu Roko Ukić otvara tricom za mali priključak 17:21, Ratkovica odmah uzvraća za 17:23. Nakon što je Novačić pogodio tricu za dvoznamenkastu prednost Cibone (17:27), trener Zdovc poziva timeout. Uslijedile su dvije uzastopne trice Cedevite na što je reagirala i klupa Cibone. Igrao se koš za koš, a Musa je svojim sjajnim prodorom u potpunosti vratio Cedevitu u igru kod 30:31, a Cherry koji je odigrao fenomenalnu utakmicu svojom tricom dovodi Cedevitu do prednosti 33:31. Cherry je ‘prelomio’ svojim koš faulom kod 38:34, iako se Cibona brzo vratila poenima Novačića, Cedevita na veliki odmor odlazi sa 41:36.

U trećoj četvrtini je Cedevita preuzela svu igru u svoje ruke i na krilima raspoloženog Muse stigla do 57:49. Vraćala se Cibona, no ne dovoljno 58:53, a treća četvrtina završava rezultatom 63:55.

U posljednjoj četvrtini posljednji pokušaji Cibone bili su kod rezultata 69:64, odnosno prije toga Bošnjakovom tricom te Žorićevim poenom, ali nakon toga Cedevita na polovici posljednje četvrtine usmjerava utakmicu u svoju korist. Pogodio je Cherry pa pa Nichols te još jednom Cherry i tu je priča ovogodišnjeg Kupa završila i otišla još jednom na stranu Cedevite (86:74).


Jure Zdovc, trener KK Cedevita:

„Čestitao bih svojim igračima i Ciboni na dobrim igrama. Mora nam se neka sreća malo i vratiti – s dobrim rasporedom u Kupu. Cibona je izbacila Zadar, tu su se potrošili. Nisam jučer znao jel je ta utakmica sa Zabokom podcjenjivanje ili stvarni umor, ali nisam ništa htio pričati o tome… Taktički su oni dosta riskirali – jučer su dobili, danas izgubili. Obrana je bila dobra. Pobijedili smo, što se od nas na kraju i očekivao. To smo ostvarili i idemo dalje. Mi smo rasli tijekom utakmice i na kraju stvarno odigrali dobro.“