Bojan Bogdanović: Sezonom karijere do All-Star vikenda?!

Na samome početku se uvelike špekuliralo o njegovom potencijalnom odlasku. Pacersi su ga navodno trebali iskoristiti kao dio velike razmjene za neko veliko ime, baš kao što su Sixersi napravili Dariju Šariću. No, Bojan Bogdanović ostao je u redovima Pacersa te igra ponajbolju košarku u svojoj NBA karijeri. Konstantnost je drugo ime 29-godišnjeg Mostarca koji ostvaruje najbolje brojke do sada, i to uz jako mala odstupanja od uobičajenog (prosjeka).

Babo se prometnuo u kandidata za All-Star vikend (glasati se može online) zahvaljujući svojim vrhunskim predstavama. Ukoliko se poklope neke stvari, mogli bi gledati “balkanski All-Star” (Dončić, Jokić, Vučević). Što se tiče našeg Babangide, radi se o natjecanju u tricama gdje bi vrlo lako mogao dobiti pozivnicu. Nevjerojatni tricaški prosjeci držali su Bogdanovića dugo vremena na prvom mjestu uspješnosti (%) šuta za tri poena. Iako je u posljednje vrijeme trend opadajući, ipak se ima razloga za nadati pozivnici na prestižni vikend.

Zanimljivo, Babo je trenutno na šestom mjestu s 45 posto šuta za tri, a dobar dio sezone držao se iznad 50% – baš kao nekoć Dražen Petrović.

Najbolji tricaši NBA lige – 2018./2019.:

  1. Seth Curry
  2. Joe Harris
  3. Davis Bertrans
  4. Derrick Rose
  5. Danilo Gallinari
  6. Bojan Bogdanović
  7. Stephen Curry

Ponajbolji hrvatski košarkaš je svoj prosjeke digao na višu razinu, a napredak u njegovoj igri je očigledan, kao što je vidljiva bolja tjelesna forma nego što je to slučaj bio prije. Nutricionistički tim je zajedno s trenerima napravio sjajan posao i to se vidi Babinom tzv. “govoru tijela” u igri.

Statistika Bojana Bogdanovića u sezoni 2018./2019.:

16.2 poena, 3.9 skokova, 1.6 asistencija, 51% šut iz igre, 45% šut za tri poena

Brojke su vidljivo porasle u odnosu na prosjeke koje je ostvarivao u dosadašnjoj NBA karijeri.

Najbolja utakmica:

27 poena Sacramento Kingsima ubacio je Bogdanović. Iako je utakmica zapamćena kao sudar Bogdanovića (srpski košarkaš Bogdan Bogdanović), Kingsi su odnijeli pobjedu – 1. prosinca.

Pacersima se ozlijedila prva violina, Victor Oladipo te je izgledalo da momčad neće moći bez njega pobjeđivati, ali Bogdanović i Myles Turner dokazali su suprotno i Pacersi su (uz povratnika Oladipa) izbili na treće mjesto istočne konferencije.

Doigravanje je praktički riješena stvar. LeBrona Jamesa više nema na istoku pa je moguć i iskorak, kao i mogućnost da više od jednog igrača iz momčadi bude sudjelovalo na All Star vikendu. Bogdanović je postao izvrstan sekundant, odnosno Robin tamnoputom Batmanu (Oladipu).


Bojan Bogdanović – osobni karton:

18. travnja 1989. Mostar (29 godina)

Momčad: Indiana Pacers

Visina: 200cm

Plaća: 10,5 mil. $ (2019.)

Draft: Miami Heat (2011. godine) – 5. pick druge runde

NBA karijera: 12.5 pts, 3.3 reb, 1.3 as, 45.9% FG, 38.7% 3pt