Zašto posjetiti Švicarsku

Švicarska, Alpe,
Pixabay

Švicarska se u usporedbi s drugim europskim zemljama čini relativno malom, ali to ne znači da ima manje sadržaja

Švicarska je uspjela postati turistička meka koja istovremeno nije pretjerano komercijalizirana. Sigurna je, nema jezičnih barijera, možete se lako kretati javnim prijevozom, a u nastavku vam donosimo samo nekoliko razloga zbog kojih biste trebali posjetiti ovu zemlju.

Alpe i prekrasni krajolici

Zahvaljujući veličanstvenim Alpama, Švicarska ima neke od najnevjerojatnijih krajolika u Europi. Čak i ako niste skijaš ili nemate namjeru planinariti u Alpama, sami pogled na njih će biti dovoljan.

Švicarci zaista cijene i čuvaju svoju zemlju te naporno rade na njenom očuvanju. Gdje god da završite u ovoj zemlji, sigurno ćete imati pogled na nešto fascinantno, bilo da je riječ o planinskim vrhovima prekrivenima snijegom, valovitim brežuljcima ili poljima za ispašu.

Vrh Matterhorn

Matterhorn se naziva najfotografiranijom planinom na svijetu, a vrh je prikazan u logotipu marke Toblerone i Paramount. Smješten je na granici između Švicarske i Italije i gleda na grad Zermatt.

Slapovi

Švicarski slapovi su poslužili kao inspiracija pjesnicima i slikarima. Byron i Goethe su pisali o slapovima Staubbach u Bernskom Oberlandu, samo jednom od 72 spektakularna slapa koja se nalaze u dolini Lauterbrunnen. U istoj dolini nalaze se i slapovi Trümelbach, koji se nalaze unutar planine, ali su otvoreni za posjetitelje.

Švicarska čokolada

Ljubitelji čokolade mou posjetiti bilo koju od 21 tvornice čokolade diljem zemlje. Kvalitetne čokolade su i savršeni suveniri, a možete birati između različitih brendova koji imaju dugogodišnju povijest proizvodnje čokolade.

Pixabay

Najljepša jezera u Europi

Osim prekrasnim planinskim vrhovima, Švicarska je dom nekima od najvećih i najljepših jezera u Europi, poput prostranog jezera Ženeva ili mirnog i izoliranog Seebergsee. Švicarska jezera nude zadivljujući pogled, a tijekom ljeta na njima možete isprobati ronjenje, veslanje ili skijanje na vodi.

View this post on Instagram

🌅 #nofilter

A post shared by June (@june_juin) on

Upoznat ćete svijet

Švicarska je povijesno gledano bila utočište za političke prognanike iz cijelog svijeta, a to je i danas točno. Osim toga, u Ženevi živi i radi više od 190 nacionalnosti pa se može reći da je pravi melting pot kultura.

Pixabay

Švicarska kuhinja

Nekoliko jela, kao što je sirni fondue, jedu se diljem zemlje i gotovo uvijek su uključeni u ponudu restorana za strane posjetitelje. Međutim, svaka regija ima svoje specijalitete pa s talijanskog govornog područja možete probati šafran rižoto, s francuskog Raclette, a s njemačkog govornog područja Landjager.

Izvor: Journal.hr