Započnite novu godinu putovanjem – 4 prijedloga za putovanje u siječnju

globus na dlanu, putovanja u siječnju
Foto: Pexels

2019. godinu ostavljamo iza sebe, a budući da je putovanje jedan od najboljih načina da započnemo novu godinu, donosimo nekoliko prijedloga kamo putovati u siječnju

Brugge

Ovaj belgijski grad, kojeg zbog brojnih kanala kojima je okružen još nazivaju i ‘Venecijom sjevera’, pravi je dragulj tog dijela Europe. Odmah je na prvi pogled jasno da je Brugge grad s jedinstvenom poviješću. Simbol grada – Belfort – zvonik iz 13. stoljeća dominira srednjovjekovnom arhitekturom glavnog gradskog trga Grote Markt koji je nekada bio središte trgovine.

Grote Markt i trg Burg na kojem se nalazi Gradska vijećnica, zajedno s okolnim renesansnim i gotičkim zgradama, čine staru gradsku jezgru koja je od 2000. godine na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Ako se odlučite posjetiti Brugge, grad možete istražiti šetajući, vozeći se u kočiji ili, ako ga želite vidjeti iz malo drugačije perspektive, ploveći predivnim gradskim kanalima.

Lanzarote

Vulkanski otok Lanzarote nalazi se na krajnjem sjeveroistoku Kanarskog otočja, a svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovaj unikatan otok udaljen je oko 140 kilometara od marokanske obale. Zbog njegovog pomalo nadrealnog izgleda ponekad ga opisuju kao nešto nezemaljsko i uspoređuju ga s Mjesecom.

Nekada je oko 23 posto površine otoka bilo prekriveno lavom pa siva boja prevladava krajolikom i danas, dok zelenila ima u malim količinama. Najveće atrakcije na otoku su Nacionalni park Timanfaya te Jameos del Agua i Cueva de los Verdes, podzemni tuneli nastali nakon erupcije vulkana.

Verona

Živopisna Verona ili ‘grad ljubavi’ svojom ljepotom u potpunosti opravdava činjenicu da je Shakespeare baš tu smjestio radnju ljubavne priče između Romea i Julije. Bilo da ste ljubitelji umjetnosti, povijesti, dobre hrane ili ste pak zakleti romantičari, u Veroni ćete se sigurno odlično zabaviti. Istražujući grad, možete vidjeti veliki broj kulturno-povijesnih spomenika od kojih se posebno ističe arena – jedna od najbolje očuvanih antičkih građevina te vrste. Taj treći po veličini očuvani rimski amfiteatar izrađen je od ružičastog mramora u 1. stoljeću, a preživio je i veliki potres koji je pogodio Veronu u 12. stoljeću. Uz Arenu, jedna od nezaobilaznih atrakcija u Veroni je i Julijin balkon.

View this post on Instagram

Verona, Italy 📸 @tameo420 #verona #italy

A post shared by Beautiful Italy 🇮🇹 (@beautiful_italy__) on

Tenerife

Najveći otok kanarskog arhipelaga i jedan od najsunčanijih otoka na svijetu godišnje privuče oko 5 milijuna posjetitelja. Odlična je opcija za one koji žele pobjeći od temperaturnih minusa jer se prosječna temperatura u zimskim mjesecima ondje kreće oko 19°C. Uz istraživanje povijesnih lokacija, malih okolnih sela, nacionalnog parka Teide i prekrasnih plaža, zabavu možete potražiti i u zabavnim parkovima Loro i Siam. Siam se ubraja među najbolje vodene parkove na svijetu, a Loro je nekoliko puta proglašavan najboljim zoološkim vrtom na svijetu!

Više prijedloga za zimsko putovanje možete pronaći ovdje.