‘The Party’ – luksuzno putovanje vlakom u stilu Velikog Gatsbyja

putovanje vlakom, vlak
Foto: Gabriela Palai/Pixabay

Dvadesete godine prošlog stoljeća bile su zlatno doba za željeznički promet, no zbog razvoja bržih prijevoznih sredstava ovakav način prijevoza sve je više gubio na popularnosti

Iako nisu toliko popularna kao ranije, putovanja vlakom predstavljaju zaista posebno iskustvo i još uvijek imaju svoje poklonike diljem svijeta.

Zahvaljujući luksuzno uređenim vlakovima, ovakva putovanja ne moraju predstavljati tek običan prijevoz od jedne točke do druge. Osim toga, dok putujemo različitim dijelovima svijeta i uživamo u pogledu na krajolike od kojih neki zaista oduzimaju dah, istovremeno možemo doživjeti duh nekih prošlih vremena.

Upravo to nudi putnička tvrtka Belmond koja je sa svojim luksuznim vlakovima i linijama koje prometuju na nekoliko kontinenata podigla putovanje vlakom na jednu sasvim novu razinu.

Putovanje Orient Expressom smo spomenuli već ranije kada smo pisali o luksuznom putovanju ‘vlakom kraljeva’, a željeznička tvrtka Belmond ovog je puta svojom novom ponudom dodatno podigla ljestvicu – riječ je o paketu ‘The Party’.

Posebna ponuda u znak pozdrava novom desetljeću

Paket uključuje boravak u hotelu i vlaku u trajanju od dvije noći – od 27. do 29. ožujka 2020. – tijekom kojih će ova kultna željeznička kompanija svoje goste provesti Europom i vratiti ih u prošlost. Naime, svih 17 vagona ovog vlaka zaista potječu iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, a i sve ostalo na ovom putovanju bit će podređeno tom razdoblju.

Simplon-Orient-Express kreće iz Venecije i vozit će kroz Austriju, Švicarsku i Francusku, a gosti će iz udobnih i toplih luksuznih kabina moći uživati u pogledu na snijegom prekrivene Alpe i zaleđena jezera.

Cijene paketa ‘The Party’ kreću se od 4,390 eura po osobi i u to su uključeni noćenje u hotelu, ulaznice za zabavu na tajnoj lokaciji u hotelu, boravak u kabini za dvije osobe te sva hrana, piće i zabavni program tijekom putovanja.

Prije nego putovanje vlakom započne, u hotelu Belmond Cipriani u Veneciji bit će organizirana zabava na kojoj će gosti moći iskusiti kako se zabavljalo 1920-ih. Sljedećeg dana, nakon što se oporave od mamurluka, slijedi ukrcaj na vlak i nastavak zabave koja traje onoliko dugo koliko gosti to žele.

Ako vas privlače ovakva putovanja, predlažemo da pročitate i naš tekst o putovanju Transsibirskom željeznicom.