Ryanair izabran za najgoreg avioprijevoznika u Velikoj Britaniji

ryanair, štrajk
Pixabay
Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair izabran je za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji šestu godinu zaredom, pokazala je godišnja anketa portala Which Travel koji se bavi istraživanjem zadovoljstva potrošača.

Putnici su aviokompaniji dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitetu hrane i pića.

Ryanair je dobio ukupnu ocjenu od 40 posto, iza drugih niskotarifnih aviokompanija poput Thomasa Cooka (52 posto) i Wizz Aira (54 posto) koji najviše lete na destinacije u istočnoj i središnjoj Europi.

U najboljih pet su Aurigny Air Service, Swiss Airlines, Jet2, Norwegian i nizozemski KLM

Putnici koji lete Ryanairom posebno su frustrirani zbog otkazivanja letova, čestog mijenjanja pravilnika za prtljagu i netočnost voznog reda aviokompanije.

Na tisuće sudionika ankete izjavilo je za Which Travel kako “nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije”.

Glasnogovornik kompanije koja ove godine planira prevesti 141 milijun putnika kaže da anketa ne “odražava uspjeh tvrtke”.

Ryanair je 2018. pogodio veliki štrajk zbog kojeg su bili otkazani letovi, ali kompanija nije putnicima ponudila odštetu. Osim toga, prošle je godine tri puta mijenjala pravila za prtljagu. (Hina)