Rogoznica prva hrvatska destinacija s Google Sea View prikazom

rogoznica, google maps, google street view
Google Maps / screenshot
TZ Rogoznica je prva turistička zajednica u Hrvatskoj koja je ‘Street View’ prikazom pokrila sve ulice u svojih osam turističkih naselja. Osim prometnica, pokrivene su i pješačke rute po naseljima i do izdvojenih lokaliteta

Turistička zajednica općine Rogoznica nastavlja ulagati u online infrastrukturu koja pridonosi promociji destinacije. Tijekom prošlog mjeseca izvršena su nova snimanja na području cijele općine sa Google 360° tehnologijom za potrebe poznatog Google ‘Street View’-a, prenosi HrTurizam.

U sklopu projekta TZ Rogoznica, u Google-ov sustav ‘Street View’ uvrštena je i morska ruta. Rogoznička obala tako je postala prvi hrvatska destinacija sa ‘Sea View’ prikazom, a posjetitelji i ostali korisnici Google karte odsad mogu virtualno uploviti u rogozničku luku.

“Google Maps su karte s najviše korisnika u svijetu koji se broje u stotinama milijuna i stoga je od iznimne važnosti biti na njima dobro i kvalitetno zastupljen. Nadalje, to su karte na kojima se u današnje vrijeme bazira većina navigacijskih uređaja koji su putem pametnih telefona postali neizostavno pomagalo pri svakom putovanju pa ih samim time koristi i većina naših gostiju prilikom dolaska u destinaciju”, rekao je Marijo Mladinić, direktor TZ Rogoznica.

rogoznica, google maps, street view
Google maps screenshot

TZ Rogoznica je prva turistička zajednica u Hrvatskoj koja je Street View prikazom pokrila sve ulice u svojih osam turističkih naselja. Osim prometnica, pokrivene su i pješačke rute po naseljima te do izdvojenih lokaliteta do kojih se može doći samo pješice.

“Dovođenjem Google Street View-a do gotovo svakog smještajnog objekta u našoj općini, omogućili smo gostima da prije svog dolaska virtualno prođu cijelu rutu kojom se trebaju kretati te dođu doslovce do dvorišta svog budućeg smještajnog objekta. To će im uvelike olakšati pronalazak željenog odredišta jer će se prilikom stvarnog dolaska na lokaciju osjećati kao da su tu već bili, a naši lokalni domaćini moći će ih mirno dočekati u vlastitom dvorištu”, zaključio je Mladinić.

Prilaz rogozničkom zaljevu s morske strane možete pregledati ovdje, a za virtualnu šetnju kroz cijelu općinu dovoljno je u Google Maps upisati Rogoznica te se kretati po vlastitoj želji uz pomoć Street View prikaza.