Produženi vikend pred vratima: izbjegnite gužve na cestama

Pixabay
Gustoća prometa ovog će vikenda biti pojačana zbog dva državna praznika

Ljetne temperature ne popuštaju i svi zasigurno već sanjaju o godišnjem, ali se moraju strpiti još mjesec ili dva. Srećom, očekuje nas produženi vikend koji će mnogima pružiti priliku da odu na kratki odmor, a da ne moraju uzimati slobodne dane. Dan antifašističke borbe ove godine pada na petak, 22. lipnja, a u ponedjeljak 25. lipnja obilježava se Dan državnosti.

S obzirom da je turistička sezona u sve većem zamahu, ovog vikenda možemo očekivati pojačan promet na glavnim hrvatskim prometnicama. To se posebno odnosi na one koji planiraju put iz unutrašnjosti Hrvatske do popularnih turističkih destinacija na Jadranu. Kako bi izvukli maksimum iz predstojeća četiri neradna dana, isplanirajte vrijeme polaska i povratka na način da izbjegnete periode najveće gužve na cestama.

Evo nekoliko intervala koje je bolje preskočiti:

Petak, 22. lipnja: 7 -14 sati
Ponedjeljak, 25. lipnja: 14 – 22 sata

Kako javlja HAC, pojačani promet u smjeru mora očekuje se u četvrtak navečer i petak ujutro, a u smjeru unutrašnjosti u ponedjeljak poslijepodne i navečer.

stanje na cestama, gužve na cestama
Pixabay

Kad je preporučljivo putovati:

Srijeda, 20. lipnja: cijeli dan
Četvrtak, 21. lipnja: 7 -14 sati

Intenzitet prometa bit će pojačan tijekom cijelog sljedećeg tjedna, a sljedeća subota (30. lipnja) dobila je i tzv. crvenu značku. Oznaka za vrlo veliku gustoću prometa posebno se odnosi na period od 7 do 14 sati. Kako bi izbjegli najveće gužve na cestama, radije krenite na put u nedjelju, 1. srpnja kad se očekuje smanjena gustoća prometa.

Izvor: Večernji / HAC