Najopasniji hotel na svijetu

svjetionik, SAD
Youtube.com

“The Frying Pan Tower” – bivši svjetionik, smješten u Atlanskom oceanu na 20 metara iznad površine mora, sada je u privatnom vlasništu i slovi za najopasniji hotel na svijetu.

Povijest

Iako 1966. biva sagrađen kao svjetionik, radi u toj funkciji do 2004. godine. Probleme su stvorili GPS sustavi koji su objekt učinili zastarjelim.

Prvenstveni plan bio je uništiti svjetionik radi izgradnje umjetnog grebena, ali obalna straža dosjetila se bolje ideje. Održala je online aukciju.

Najprije je prodana kompaniji Shipwrecks, Inc., no budući da ista nije uspijela isporučiti polog, održan je drugi krug aukcije. 2010. svjetionik dolazi u ruke privatnog kupca, Richarda Neala, koji ga kupuje za 85 tisuća dolara.

Uzbudljivi B&B

Uz pomoć velikog broja volontera, Neal je uspio obnoviti svjetionik. Vraćena je električna struja, ali i topla voda. Obnovljene su sobe i životni prostor u podnožju tako da je ovaj “hotel” u mogućnosti primiti osmero ljudi.

Pristupiti ovom hotelu možete isključivo helikopterom ili brodom. Pristup internetu je osiguran u cijelom objektu.

Pouring Pounds Blog: Frying Pan Tower Hotel – World's Most ...
Photo: pouringpounds.blogspot.com

Iako se možda na prvi pogled čini, na hotelu vam svakako neće biti dosadno. U ponudi su jedinstveni golf, hodanje na žici iznad oceana, skakanje i plivanje u oceanu, surfanje, ronjenje…

Uragani i morski psi

Ono što ovaj hotel čini opasnim, jest sama lokacija. Atlantski ocean poznat je po jakim uraganima. Tako je u 2011. ondje prošao veliki uragan Irena, koji je u konačnici odnio 50 života. Iduće godine, u blizini tornja našao se i uragan Sandy koji je nanio veliku štetu SAD-u…

Osim toga, Atlantski ocean prepun je morskih životinja, a dokazano jest da je njihova prisutnost veća u blizini svjetionika. Jeste li spremni na mirno spavanje dok “ispod” vas plivaju morski psi?

Pogledajte videe u nastavku i odlučite sami.