Najljepše plaže na Jadranu

Mali Bok

Hrvatska obala, osim čistog i bistrog mora nudi i raznovrsne plaže. Jadran koji obiluje brojnim otocima, uvalama i grebenima skriva uglavnom kamene, šljunčane i pješćane plaže.

Plaža ima zaista mnogo, a brojni otoci i njihove uvalice skrivaju još neotkrivene plaže, udaljene od civilizacije i turističkih gužvi. Svatko može pronaći plažu po vlastitom ukusu, no mi ćemo Vam pomoći i predstaviti neke najpoznatije i najatraktivnije.

Vrgada

Svoju glavnu pješčanu plažu zovu “crvena”. Ovdje nema automobila pa Vrgadu zovu otokom ribara, mačaka i galebova.

Srebrna, Vis

Riječ je o prirodnom fenomenu, o plaži na kojoj su sve sami obluci. Zbog tirkiznog mora i vrlo guste borovine Višani su jako ponosni na ovu svoju plažu.

Baška, Krk

Vela plaža je zbog svog specifičnog šljunka jedna od najčišćih na Jadranu. S dvokilometarske plaže, na kojoj ima i pješčanih dijelova, puca pogled na Velebit i pučinu.

Mali Bok, Cres

Ovo je jedna od plaža na koju se morate potrudit kako biste došli do nje. Mali Bok je okružena sa liticama i idealna je za ljubitelje ronjenja.

Mali Bok

Kraljičina plaža, Nin

Iako ima puno pješčanih plaža u okolici Zadra i Nina, Kraljičina plaža je vjerojatno najljepša, a možda i najbolja. Najčešće je posjećuju obitelji sa djecom ponajviše zbog velike plićine, a i poprilično je sigurna i pregledna.

Bijeca, Medulin

Kilometarska pješčana plaža utočište je penzićima sa svojim hladom, mladima koji su iz Dalmacije uvezli picigin i djeci koju jurcaju niz vodeni tobogan. Na blagoj, uređenoj plaži imat ćete razloga ostati cijeli dan.

Nugal, Makarska Riviera

Ova nudistička plaža smještena je u podnožju litice kroz koju se možete probiti jedino kroz šumu.

Nugal

Trstenica, Orebić

Jedna od najljepših plaža na poluotoku Pelješcu. Plaža je u kombinaciji pjeska i oblutka te je savršena za obiteljski odmor.

Orebić
Dubovica, Hvar

Definitivno jedan od najpopularnijih otoka na Jadranu je Hvar. Zato je Dubovica, plaža od oblutka, smještena između Hvara i Starog Grada, morala doći na ovaj popis.

Punta Rata, Brela

Punta Rata je konstantno nominirana za najljepšu plažu na svijetu. Ne zaboravimo i poznati Kamen Brela koji je tik uz plažu i koji je postao simbolom Brela, ali i Hrvatske u turizmu.

Brela