Machu Picchu ponovno otvoren za turiste!

flickr

Sveti grad Inka – Machu Picchu u nedjelju je ponovno otvoren za turiste nakon gotovo osmomjesečnog zatvaranja zbog virusa Covid-19.

Međutim, zbog zdravstvenih razloga, moći će ga dnevno posjetiti samo 675 turista, što je ukupno 30% dnevnog broja posjetitelja prije pandemije.

Ritual Inka, pod kišom i raznobojnim svjetlima, proslavljen je u nedjelju navečer kako bi se zahvalilo bogovima na ponovnom otvaranju grada koji je, inače, Unesco 1983. godine proglasio svjetskom baštinom. Ponovno otvaranje željno se iščekivalo u Cuscu, glavnom gradu istoimene regije u Peruu, smještenom u Andama na 3416 metara nadmorske visine.

Cuscu, glavni grad istoimene regije u Peruu, smješten u Andama na 3416 metara nadmorske visine. ujedno i grad koji je dugo bio prijestolnicom carstva Inka, polazišno je mjesto u posjeti Machu Picchuu. Upravo se u njemu željno iščekivalo ponovno otvaranje.

Ponovno otvaranje Machu Picchua pokazuje “da su Peruanci otporni”, rekao je AFP-u ministar vanjske trgovine i turizma Rocio Barrios.

Pad broja turista za 70% u Machu Picchuu je, kao i u cijeloj regiji, izazvalo pustoš. No, turisti koji ipak posjete ovu slavnu destinaciju, moraju održavati fizički razmak, unatoč tome što u Peruu opada broj slučajeva koronavirusa.

IZVOR: index.hr

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!