Korean Air povezao Zagreb i Seoul novom linijom, letjet će triput tjedno

korean air, južna koreja
Wikimedia Commons / BriYYZ
Lani je Hrvatsku posjetilo gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje pa se očekuje da će nova linija koju je uveo Korean Air dodatno povećati poslovne rezultate u zagrebačkoj zračnoj luci

U Zračnoj luci Franjo Tuđman početkom rujna dočekan je prvi let aviokompanije Korean Air, koja po novome tri puta tjedno povezuje Zagreb i Seoul. Očekuje se da nova linija doprinese pozitivnim poslovnim rezultatima i daljnjem povećanju broja putnika u zagrebačkoj zračnoj luci, pogotovo s obzirom broj turista iz Južne Koreje u zadnje vrijeme kontinuirano raste.

Do kraja ljetnog reda letenja veza s Južnom Korejom bit će izravna, a za vrijeme zimskog reda letenja, u povratku prema Seoulu linija će ići preko Züricha.

Korean Air će tako do kraja listopada letjeti od Seoula do Zagreba utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom u 11:05 sati i dolaskom u 15:45 sati. Iz Zagreba će povratni let kretati u 17:20 sati te stizati u Seoul idući dan u 11:30. Južnokorejski prijevoznik za direktnu liniju predvidio je zrakoplove tipa Airbus A330-200.

Po zimskom redu letenja, linija će prometovati ponedjeljkom, srijedom i petkom, s polaskom iz Seoula u 11:25 i dolaskom u 14:55 sati. U povratku će letovi iz Zagreba kretati u u 17:00 prema Zürichu, gdje će stizati u 18:40 sati; nakon pauze će u 20:55 ići dalje prema konačnom odredištu, a u Seoul slijetati u 15:35 sati. Tijekom zime, Korean Air će za Zagreb letjeti avionom tipa Boieng 787-9 – Dreamliner.

Kako je rekao Jacques Feron, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, ovo je već treća cjelogodišnja linija koja povezuje Zagreb s Azijom, ali otvara potpuno novo tržište, i to ono koje dobro poznaje Zagreb kao turističku destinaciju.

S obzirom da je u 2017. godini Hrvatsku posjetilo gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje, u zračnoj luci se nadaju da će nova linija dodatno povećati prometne rezultate.

Izvor: Menu