Hrvatska i SAD nakon 28 godina ponovno povezani izravnim letovima

american airlines, letovi za SAD
Pixabay
Nova linija koja će povezivati Dubrovnik i Philadelphiju uvodi se u lipnju 2019. godine
Iz Zračne luke Dubrovnik najavili su pokretanje direktne linije koja će povezivati Dubrovnik i Sjedinjene Američke Države.
“Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a.
Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovati će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik American Airlines”, objavila je Zračna luka Dubrovnik.

Otvaranje nove zrakoplovne linije za ljeto 2019. ✈🌏🆕️Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika…

Gepostet von Dubrovnik Airport am Dienstag, 21. August 2018

“Zrakoplovna kompanija American Airlines je članica svjetskog zrakoplovnog udruženja ‘Oneworld’ i trenutačno posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedalo u ekonomskom razredu, a tijekom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga.

Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji je najveće čvorište American Airlines-a na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjene Američke Države”, stoji u objavi.

Imajući na umu sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a, uvođenje izravne linije iz Zračne luke Dubrovnik nazvali su golemim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku.