Eurowings otkazao dvije linije iz Osijeka za Njemačku

eurowings, letovi za njemačku
Wikimedia Commons / Marvin Mutz
Popularni low-cost prijevoznik od 27. listopada više neće iz Osijeka letjeti za Stuttgart i Köln zbog navodnog manjka kapaciteta

Iz Zračne luke Osijek ovog je proljeća najavljeno uspostavljanje dvije cjelogodišnje linije za Stuttgart i Köln. Iako su mnogi putnici s veseljem dočekali ovu vijest, čini se da za Eurowings spomenute linije nisu isplative jer ih je kompanija otkazala do daljnjega.

Kako piše Glas Slavonije, direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić potvrdio je da će Eurowings za Njemačku polijetati još mjesec i pol, do 27. listopada. Popularni low-cost avioprijevoznik uputio im je dopis s informacijom da će letjeti samo do kraja ljetne sezone, bez konkretnog objašnjenja zašto linije neće prometovati i tijekom zime.

U kasnijem telefonskom razgovoru s Eurowingsom doznali su da se cjelogodišnja linija otkazuje zbog manjka kapaciteta. Kako je rekao Forgić, jedino pojašnjenje kojeg su dobili je da kompanija nije uspjela povećati flotu prema planu.

Iako su ovim potezom zasigurno razočarali mnoge putnike, u Eurowingsu nisu prekršili uvjete ugovora. Niskobudžetne kompanije uvijek imaju mogućnost odustajanja od početnog dogovora bez prethodne najave, pojasnio je Forgić.

Od 28. listopada iz Osijeka se za Njemačku može letjeti jedinom preostalom linijom, onom do Basela koju održava Wizzair. Linija prometuje cijele godine, uz dvije tjedne rotacije ponedjeljkom i petkom.