Budimpešta ima raj za vegane!

veganski vrt, veganska hrana, vegani
Foto: Silviarita/Pixabay
Šest uličnih kamiona s hranom smješteno je na jednoj lokaciji, a u njima se može pronaći izobilje ukusne veganske hrane

Iako bi mnogi park s veganskom hranom najprije smjestili u Berlin, London ili Los Angeles, nijedna od tih lokacija nije bila dovoljno odvažna za dvojicu prijatelja i poslovnih partnera Mártona Nagya i Pétera Pappa.

Njih dvojica su svoju gastronomsku vegansku avanturu odlučili započeti u Mađarskoj, zemlji u kojoj se meso služi kao prilog uz meso i jednostavno je temelj svakog obroka.

Njihov “Veganski vrt” smješten je u srcu Židovske četvrti u Budimpešti pa se tako mađarski glavni grad našao na karti europskih veganskih destinacija.

Prije nego što se okrenuo ugostiteljstvu, Márton Nagy je radio u farmaceutskoj industriji. Nakon petomjesečnog putovanja po jugoističnoj Aziji odlučio je uložiti vrijeme i energiju u stvaranje istinski jedinstvenog gastro iskustva, imajući pri tome na umu i održivost.

Péter Papp je već imao iskustva u industriji hrane i pića, a njihova ideja o stvaranju ovakvog mjesta nastala je od želje da zaštite životinje, ali i da promoviraju zdravlje i održivost.

Otvaranje Veganskog vrta i prva sezona bili su uspješni, a sada slijedi nastavak jer se ponovno otvara u ožujku. Koncept je jednostavan. Šest uličnih kamiona s hranom smješteno je na jednoj lokaciji, a u njima se može pronaći izobilje ukusne veganske hrane – od sladoleda bez mliječnih proizvoda do bezmesnog čilija i sočnih burgera.

Iako je veganska scena u Budimpešti tek u razvoju, Márton Nagy je bio ugodno iznenađen odazivom. Izvrsna lokacija u centru grada je svakako pridonijela njihovom uspjehu, ali Nagy ipak najveće zasluge pripisuje preporukama gostiju.

“Nismo potrošili mnogo na oglašavanje na društvenim medijima pa pretpostavljamo da smo stvorili mjesto na koje su ljudi zaista čekali”, zaključio je.

Izvor: Livingit