Advent u Zagrebu počinje 1. prosinca, ove godine i na tri nove lokacije

zagreb, advent, advent u zagrebu 2018
TZGZ /Foto: Davor Rostuhar
Najbolji advent u Europi počinje u subotu 1. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događajima, do 6. siječnja 2019.

Zagrijavanje za Advent u Zagrebu kreće već u četvrtak 28. studenog, a svečano otvorenje održat će se u subotu 1. prosinca.

Uz tradicionalne lokacije koje će ponovo zasjati ove godine te nastavku suradnje s uredom predsjednice RH u sklopu Adventa na Prekrižju, Turistička zajednica Grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojne posjetitelje i građane.

Tako će se kao nova lokacija predstaviti Advent u Maksimiru koji nudi u suradnji s ZOO vrtom Zagreb zabavu za cijelu obitelj. Tu je i Advent stara Tkalča koji će prikazati tradicionalne obrte i oživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je Filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a obližnji Prolaz sestara Baković bit će prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme adventa u Zagrebu održat će čak osam prigodnih glazbenih festivala! To su: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv.Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagreba i Božić s klincima.

Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu, Hrvatski glazbeni zavod i KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a Etnografski muzej, Muzej za umjetnost i obrt te Galerija Arheološkog muzeja organizirat će prigodne izložbe.

Od ostalih zanimljivosti ističemo Poziv na čaj gdje učenici Učeničkog doma Marije Jambrišak otvaraju vrata dvorišta svojeg učeničkog doma i pozivaju na druženje te Advent u Vidri gdje možete pogledati program najstarijeg dramskog studija slijepih i slabovidnih osoba na svijetu „Novi život.“

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na stranicama Adventa u Zagrebu.