8 Instagram profila na kojima možete pronaći inspiraciju za sljedeće putovanje

djevojka na mostu u šumi
Foto: StockSnap/Pixabay

Prvi korak kod planiranja putovanja je odabir idealne destinacije, a sadržaj ovih profila vam može pomoći u tome

Ponekad nam je za opuštanje i skupljanje energije za nove izazove potreban bijeg od užurbane svakodnevice i stresa koji dolazi s njom, a jedan od najboljih načina za to je odlazak na putovanje. Jedno istraživanje koje su proveli američki znanstvenici pokazalo je da se kod 80% ispitanika razina stresa smanjila već nakon jednog ili dva dana koja su proveli na putovanju.

Iako ćemo zbog trenutne situacije jedno vrijeme moći samo maštati o opuštajućim putovanjima, to ne znači da ne možemo planirati ono što ćemo provesti u djelo jednom kada se sve vrati u normalu.

Istraživanje nepoznatih destinacija pomaže nam da se osjećamo slobodnije, opuštenije i zadovoljnije, a dok svi čekamo da to opet bude moguće, u nastavku vam donosimo nekoliko Instagram profila na kojima možete pronaći inspiraciju za svoju sljedeću avanturu.

1. @helloemilie (Emilie Ristevski)

Emilie na svom profilu dijeli očaravajuće slike pejzaža iz mjesta koja posjećuje, a prati ju više od milijun osoba. Iako se ponekad i ona sama pojavi na fotografijama, fokus je uvijek na pozadini.

View this post on Instagram

Mountain dreaming, always…✨🌿

A post shared by Emilie Ristevski (@helloemilie) on

2. @absolutelylucy (Lucy Ruthnum)

Nagrađivana travel blogerica Lucy je do sada proputovala više od 30 zemalja, a Gvatemala, Meksiko, Nikaragva, Tajland i Šri Lanka samo su neke od njih.

3. @worldsofwander (Sara Ajdahim)

Iza ovog profila krije se vizašistica Sara Ajdahim koja, kada ne uljepšava svjetski poznate zvijezde, voli istraživati nova mjesta i dijeliti iskustva sa svojim pratiteljima.

4. @spiritedpursuit (Lee Litumbe)

Samouka fotografkinja Lee zarađuje za život putujući svijetom i dijeleći svoja iskustva s drugima.

5. @wheresmollie (Mollie Bylett)

Ako je suditi po fotografijama s njenog Instagram profila, Mollie voli biti jedno s prirodom. Također ima svoj blog na kojem, između ostalog, dijeli i korisne savjete o organizaciji putovanja.

6. @glorographics (Gloria Atanmo)

Gloria je posjetila više od 70 zemalja na šest kontinenata, a svoje avanture dijeli na IG profilu čiji bi vas izgled mogao potaknuti da što prije rezervirate kartu za jednu od destinacija koje je Gloria posjetila.

7. @beckyvandijk (Becky Van Dijk)

Becky je osnivačica i urednica web stranice We Are Travel Girls, a kao i još neke od djevojaka s ovog popisa, ona također zarađuje za život tako što s drugima dijeli savjete i iskustva sa svojih internacionalnih avantura.

8. @murradosmann (Murad Osmann)

Murrad je prema Forbesu 2017. godine bio jedan od tri najutjecajnija travel influencera, a svijet istražuje sa suprugom Nataly.