5 najljepših jadranskih plaža koje trebate posjetiti ovog ljeta

Foto: TerriC/Pixabay

Jadranska obala je omiljena destinacija za godišnji odmor brojnim putnicima iz cijelog svijeta. Samo prošle godine našu je zemlju prema podacima UN-ove Svjetske turističke organizacije posjetilo 19,7 milijuna turista

Osim kristalno čistog mora s kojim se Hrvatska može pohvaliti, prednosti naše obale su i netaknute šume te predivne kilometarske plaže. Iako su neke od njih već postale svjetski popularne i svake ih godine posjećuju brojni turisti, naša razvedena i raznolika obala pruža vam mogućnost da ovog ljeta pronađete svoj skriveni komadić raja.

Do tada, donosimo vam popis od 5 najljepših jadranskih plaža po našem izboru.

Murvica, Brač

View this post on Instagram

Day off #quad #beach #nofilter

A post shared by By Alice 🎭✈️ (@aliceplauch) on

Na samo nekoliko kilometara zapadno od najpoznatije bračke plaže smjestio se pravi mali raj – plaža Murvica. Za razliku od drugih razvikanijih plaža ondje nema velikih gužvi. Put koji vodi do plaže okružen je maslinicima i vinogradima, dok se uz samu plažu nalazi borova šuma pa možete odmarati u hladu. Na plaži postoji i kafić u kojemu se možete osvježiti uz pogled na kristalno čisto more i otok Hvar.

Maslinica, Šolta

Maslinica je mala luka i jedino naselje na zapadnoj obali otoka Šolte. Ovo ribarsko mjesto je za svoju ljepotu dobilo nekoliko nagrada, a i poznati Guardian je uvrstio plažu iz ovog mjesta na svoj popis najljepših plaža u Europi.

Pasjača, Konavle

View this post on Instagram

P a r a d i s e ✖️#pasjaca #konavle #summer

A post shared by S E L M A (@selma_bijedic) on

Prekrasna Pasjača smještena je podno strmih litica i do nje se može doći jedino spuštajući se niz dosta duge i poprilično strme stepenice. Specijalizirani internetski portal European Best Destinations nedavno je proglasio ovu plažu najboljom europskom plažom 2019. godine.

Stara Baška, Krk

Stara Baška udaljena je desetak kilometara od Punta. Ovo staro ribarsko mjesto idealno je za sve koji žele uživati u miru i prirodnim ljepotama. Do uvale se dolazi uskim stazama koje su obrasle mediteranskim biljem.

Sakarun, Dugi otok

Plaža Sakarun na Dugom otoku oduševit će sve ljubitelje pješčanih plaža. Kristalno čisto more miješa se s bijelom pješčanom plažom koja se proteže na čak 800 metara. S obzirom na to da se o Sakarunu već godinama piše u domaćim i svjetskim medijima, ako se uputite ondje tijekom ljetne sezone budite spremni na gužvu.