10 najvećih razočarenja među europskim turističkim atrakcijama

Mona Lisa, Louvre
Foto: Skitterphoto/Pixabay
Mona Lisa je jedna od najslavnijih slika u povijesti, ali neki smatraju da je ovom da Vincijevom djelu potrebna neka vrsta renesanse

Uživo ste vidjeli Mona Lisu, Eiffelov toranj, kip Male sirene ili kosi toranj u Pisi, ali ove poznate turističke atrakcije vas nisu posebno oduševile? Niste jedini.

Britanski turisti otkrili su svojih top 10 najvećih kulturnih ili povijesnih razočarenja diljem Europe.

EasyJet je proveo anketu među 2000 britanskih turista koji su otkrili koje europske znamenitosti nisu ispunile njihova očekivanja. Od turista iz Velike Britanije zatraženo je da navedu najgore atrakcije u Europi, a na vrhu popisa najvećih razočaranja našlo se djelo Leonarda da Vincija iz 16. stoljeća.

U nastavku provjerite cijeli popis.

1. Mona Lisa

Najpoznatija da Vincijeva slika izložena je u muzeju Louvre u Parizu, a vjeruje se kako ju je talijanski slikar naslikao između 1503. i 1506. godine.

2. Checkpoint Charlie – Berlin

Checkpoint Charlie naziv je koji su zapadni saveznici dali najpoznatijem prijelazu između Zapadnog i Istočnog Berlina. Zgrada je nakon ujedinjenja postala turistička atrakcija, britanskim turistima očito nedovoljno zanimljiva.

3. Manneken Pis – Bruxelles

Za kip koji prikazuje golog dječaka koji urinira u fontanu kaže se kako utjelovljuje humor ljudi iz Bruxellesa.

4. Moulin Rouge – Pariz

Moulin Rouge je cabaret klub koji je osnovan 1889. godine i poznat je kao mjesto u kojem je nastao moderni oblik plesa can-can.

5. Mala sirena – Kopenhagen

Kip Male sirene postao je velika atrakcija nakon što je prvi put otkriven 1913. godine. Dizajnirao ga je Edvard Eriksen, inspiriran istoimenom bajkom Hansa, Christiana Andersena.

6. Eiffelov toranj – Pariz

Ovaj toranj u glavnom gradu Francuske jedna je od najpoznatijih građevina na svijeta. Toranj je dobio naziv po Gustavu Eiffelu, čija ga je tvrtka projektirala i izgradila u 19. stoljeću.

7. Španjolske stube – Rim

Stubište sastavljeno od 174 stepenice penje se strmom padinom između trga Trinita dei Monti i trga Piazza di Spagna u talijanskoj prijestolnici. Stubište su projektirali arhitekti Alessandro Specchi i Francesco de Sanctis.

8. Fontana di Trevi

Ovu poznatu rimsku fontanu mogli smo vidjeti u nekoliko zapaženih filmova, a riječ je o najvećoj baroknoj fontani u tom gradu.

9. Muzej Louvre – Pariz

Louvre je najveći umjetnički muzej na svijetu. Jedna je od ključnih pariških znamenitosti i dom turističkoj atrakciji s prvog mjesta ove neslavne liste – Mona Lisi.

View this post on Instagram

#france #paris #louvre ph @brotherside

A post shared by 🇫🇷 PARIS FRANCE OFFICIAL (@parisfranceofficial) on

10. Kosi toranj u Pisi

Ovaj samostojeći zvonik katedrale u Pisi u svijetu je poznat po svojoj nakošenosti od gotovo četiri stupnjeva, što je rezultat nestabilnog temelja.

Izvor: Sky news