10 najpopularnijih svjetskih putopisnih blogera

blog, putovanja
pexels.com

U moru putopisnih blogera, teško je odabrati koje “zapratiti”. Zato smo mi odabrali “najbolje od najboljih” kako bi vam olakšali

U svijetu postoji mnogo blogera, posebno onih koji pišu o svojim putovanjima. Mi smo izdvojili nekolicinu njih koji su svojim talentom, kreativnošću i istančanim osjećajem za avanturu dospijeli na našu listu. Ovi su blogeri, pišući o vlastitim putovanjima,inspirirali svoje čitatelje da otputuju u svijet ili barem želju da prožive isto. Slijedi lista najpoznatijih 10 “travel blogera”.

1) Dan Flying Solo

Daniel je Britanac koji surađuje sa Skyscannerom i LonelyPlanetom. Bloger je to s mnogo korisnih savjeta, posebno kada je riječ o fotografiji. Na tom je polju veoma kreativan. Neke od njegovih fotografija objavljene su u Beautiful Destination, Travel & Leisure, National Geographic, Travel Channel i Matador Network.

Dan Flying Solo

2) A Broken Backpack

Putopise ove blogerice možete pronaći na YouTube-u. Melissa, Kanađanka francuskog porijekla putuje svijetom već 3 godine. Omiljene su joj daleke destinacije poput Indije, kao i druge zemlje jugoistočne Azije. Između ostalog, Melissa u svojim blogovima daje savjete kako se riješiti strahovima koje ljudi mogu imati prilikom putovanja. Melissini su radovi objavljeni na stranicama Huffington Post, Matador Network, Thought Catalog.

A Broken Backpack

3) Lili’s Travel Plans

Belgijanka Liesbeth uvijek je željna istraživanja novih mjesta te prepričavanja svojih doživljaja o svakom od njih. Glavni cilj ovog bloga nije samo prepričati događaje i dati savjete već pobuditi u čitateljima da se spakiraju i krenu u nove avanture. Lili’s Travel Plans proglašen je jednim od 25 najboljih putopisnih blogova u 2016. godini.

Lili’s Travel Plans

4) The Blog Abroad

Gloria, pod nadimkom Glo, potječe iz starosjedilačke obitelji iz Arizone. Njena misao vodilja je da postoji svijet znanja koji ne možemo naučiti u školi, a pritom misli na iskustvo koje stječe putovanjima te upoznavanjem različitih kultura i običaja. Surađuje s poznatim fotografima koji rade na Huffington Post, Thought Catalog, and Matador Networks.  

The Blog Abroad

5) My Life’s A Movie

Ayssa Ramos 30-godišnja je turistička blogerica. Zadnjih nekoliko godina nema svoju stalnu adresu, ali je uvijek dostupna na Snapchatu kako bi pomogla svima svojim savjetima i bogatim iskustvom kada su u pitanju putovanja. Za sebe kaže da je ovisnica o pustolovini, izazovima i pomicanju granica, posebno kada joj netko kaže da je to nemoguće ostvariti. Alyssa je do sada posjetila oko 85 zemalja, a ono što je čini drugačijom su “back-of-head selfies” odnosno objavom fotografija bez da otkriva svoje lice.

My Life’s A Movie

6) Drew Binsky

Stiže nam još jedan poznati bloger iz Arizone. Drew je od 2012. godine do danas posjetio čak 153 zemlje. Ono što je zanimljivo kod njegovih putovanja je podhvat koji je napravio 2016. U manje od 24 sata, točnije 20 sati i 2 minute, Drew je obišao 12 UNESCO znamenitosti. Za sebe kaže da želi biti prva osoba kojoj će se drugi obratiti za savjet kada krenu na putovanje.

Drew Binsky

7) The Blonde Abroad

The Blonde Abroad je putopisni blog namjenjen ženama. Kirsten je postavila sebi glavni cilj koji želi ostvariti uz pomoć bloga, a to je pomoći ženama diljem svijeta da putujući pronađu samopouzdanje. Na njenom blogu možete pronaći brojne savjete za “solo” putovanje, od savjeta za pakiranje do sitnih trikova za što bolju fotografiju.

The Blonde Abroad

8) Travel Break

Stephanie Be tvrdi kako je čitav svijet njen ured. Iako joj je prebivalište u Kaliforniji, živi nomadskim životom već punih 11 mjeseci. 2015. godine osvojila je nagradu najboljeg internacionalnog blogera. Putujući kroz 45 zemalja, više od 250 raznih destinacija, Stephanie je stekla više od 280.000 pratitelja.

Travel Break

9) Backpacker Banter

Ovaj poznati bloger, fotograf, surfer i zaljubljenik u oceane rodom je iz Velike Britanije. Chris nema svoju adresu, a omiljene su mu južne i tople destinacije. Cilj mu je, kao i većini blogera, inspirirati čitatelje da krenu na putovanje i dati im korisne savjete.

Backpacker Banter

10) Nomadic Boys

Nakon što su napustili svoj dom u Londonu, Sebastien i Stefan krenuli su u svoju novu avanturu. Napravili su blog kako bi zabilježili svoje romantične trenutke, predstaviti drugačiju sliku gay parova te pisati o kulinarstvu. U posljednje 4 godine, Nomadic Boys postao je najpoznatiji gay travel blog, a Sebastien i Stefan kažu kako je blog nešto najljepše što je proizašlo iz njihove veze.

Nomadic Boys