10 najljepših zemalja svijeta

popis najljepših zemalja svijeta, world economic forum
Pixabay

Ako planirate svoje sljedeće putovanje, možda biste u obzir trebali uzeti jednu od zemalja koje je World Economic Forum uvrstio među 10 najljepših

World Economic Forum je pri sastavljanju popisa najljepših zemalja od njih 136, u obzir uzeo nekoliko faktora. Osim broja mjesta stavljenih na listu Svjetske baštine u pojedinoj zemlji te broja zaštićenih područja, biljnih i životinjskih vrsta, razmatrala se i privlačnost destinacije te turistička potražnja za istraživanjem prirodnih ljepota u pojedinoj zemlji.

Analizom tih podataka dobili su 10 najljepših zemalja svijeta. Na vrhu ljestvice nalazi se Brazil za koji se smatra da je biološki najraznolikija zemlja u svijetu. Ondje se može vidjeti nekoliko različitih ekosustava, a Amazonska prašuma skriva biljne i životinjske vrste koje još nisu ni otkrivene, zahvaljujući njezinoj veličini.

Pixabay / Amazonska prašuma

Osim Brazila, popis najljepših zemalja svijeta čini još jedna zemlja iz Južne Amerike, jedna iz Srednje te dvije iz Sjeverne Amerike. Europa ima samo jednu predstavnicu, kao i Afrika, dok se na popisu nalaze i dvije zemlje iz Azije.

10 najljepših zemalja prema izboru World Economic Foruma:

1. Brazil
2. Meksiko
3. Kostarika
4. Peru
5. Kina
6. Australija
7. Tajland
8. Tanzanija
9. Španjolska
10. Sjedinjene Američke Države

Izvor: Punkufer.hr