Prva žrtva odluke o zabrani pušenja u krugu fakulteta

cigarete, pušenje
Pixabay
U jeku najnovijih udara na pušače i raznih zabrana koje se nameću uživateljima toga najčešćeg poroka u Hrvata (dijeli prvo mjesto sa spotovima Lidije Bačić), dvadesetdvogodišnji student  Ž.Lj. prva je fizička osoba koja će biti sankcionirana zbog kršenja zabrane pušenja u krugu fakulteta

Ipak, pozadina cijele priče nešto je drugačija od clickbait naslova koji smo vam besramno podvalili. Dekan Filozofskog fakulteta, Sokrat Broz Titolinić, pojasnio nam je kako uzrok pokretanja postupka protiv dotičnog studenta nije sam čin konzumacije duhanskih proizvoda u krugu fakulteta, već naročito drsko i neprimjereno ponašanje.

„Istina je da je naš student Ž.Lj. dvanaestog svibnja ove godine zamijećen kako inhalira duhanski dim u neposrednoj blizini ulaza na sam fakultet te je pri činjenju navedene radnje fotografiran od strane zaposlenika Fakulteta, a snimka je zatim promptno proslijeđena nadležnom državnom inspektoratu“

Na pitanje zašto je upravo Ž.Lj. bio svojevrsno žrtveno janje u provedbi novog propisa kojega nitko ne poštuje, dekan Titolinić izjavio je sljedeće:

„Ž. Lj. već je neko vrijeme jedan od problematičnijih studenata našega Fakulteta. Naime njegovo neprimjereno ponašanje i namjerno kršenje konvencija Fakulteta traje već godinama

Naravno da su mnogi naši studenti i profesori pušači razno raznih supstanci, međutim oni svoje cigarete motaju!

Protiv optuženog je već prošle godine pokrenut interni stegovni postupak s namjerom da ga odvratimo od odvratne navike kupovanja kutija cigareta, a u skladu s tim ponuđene su mu i instrukcije motanja cigareta i jointova koje je Ž.Lj. odbio pohađati. Dodatna kap koja je prelila već ionako punu čašu našeg strpljenja jest činjenica da dotični puši ni manje ni više nego bijeli Marlboro. Nečuveno! Nakon što je nastavio sa svojim lošim navikama i nakon stegovnog postupka, shvatili smo da više nemamo pravnih mogućnosti te smo ga prijavili državnim represivnim aparatima“

Optuženiku tako prijeti kazna od 1000 kn, a dekan poručuje kako se nada da će ovaj slučaj biti upozorenje i nekim drugim studentima Filozofskog fakulteta koji su uočeni kako kupuju kutije cigareta na raznim mjestima, no još uvijek se ustručavaju pušiti ih u krugu fakulteta. „Student filozofkog fakulteta mora svojim ponašanjem biti primjer i ostalima u društvu, bez obzira gdje se nalazi!“ Zaključio je Titolinić.

Javnu podršku i pravnu pomoć Ž.Lj. ponudio je student Pravnog fakulteta Eustahije Revnić, koji je pod suspenzijom jer mu je dolaznost na predavanja iznosila više od 50 %. Daljni razvoj događaja pratite u svojoj mašti upravljanoj stereotipima.

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

*Za one koji žele znati više: Satira je izričaj koji kroz ironiju, pretjerivanje i izrugivanje kritizira i ukazuje na ljudsku glupost i poroke, posebice u kontekstu suvremene politike te ostalih aktualnosti. 


PODRŽITE NAS
Pratite nas na Facebooku!
DONACIJE

Ako želite podržati slobodno novinarstvo i Planet.hr možete donirati putem stranice za donaciju: Donacije