Prijelomna vijest: U Hrvatskoj potpuno miran vikend

Nesvakidašnje scene dolaze iz Hrvatske; čak jedan tjedan prošao je bez ubojstva ili prometne nesreće u kojoj nitko nije nikoga zgazio ili izgubio život.

Nevjerojatne vijesti šokirale su širu javnost – nitko nije proboden, silovan ili brutalno pretučen.

„Pa šta se to ovdje dešava pobogu?“ – komentirao je jedan usputni prolaznik u hodu.

„Pa mi smo već navikli na to da se ljudi na tjednoj bazi gaze automobilima, pritom i oslobađaju naravno, te na barem jedan veći incident u koji je upleten neki političar. Ovo još nisam vidjela, stvarno je sve čudno, od ovog toplog vremena pa do stanja u ovom našem malom društvu.“ – komentirala je pak druga prolaznica pri izlasku iz Konzuma.

I stvarno, tako i biva.

Nekim čudom prošlo je već tjedan dana, a rubrike crne kronike u novinama ostaju skoro pa prazne, ispunjene samo reklamama o mastima za hemoroide, zdravoj hrani i tečajima life coacha.

Ono što najviše zabrinjava, prošlo je čak mjesec dana a da se pravosuđe nije našlo u centru pozornosti i na meti svih medija.

„Trebali bi nešto poduzeti, premalo se piše o pravosuđu i izgleda kao da sve funkcionira. Korupciju i nepotizam ne možete gotovo ni osjetit u državi, ali uvijek ima mjesta za napredak.“ – javio nam se mladi, tek diplomirani pravnik.

Povodom novonastale situacije koja je toliko netipična kontaktirat ćemo ministra pravosuđa i nekoliko načelnika policije da nam pojasne ovu anomaliju u našem društvu.

Dok ne dobijemo odgovor, marljivo ćemo pratiti stranice crne rubrike i reklame u svim medijima koje stignemo.

Disclaimer: Svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namjerna, a namjera je isključivo humoristične prirode. Sve iznesene “činjenice” su plod uvrnute mašte i nipošto ne predstavljaju pouzdan izvor informacija, a ni ušće.

*Za one koji žele znati više: Satira je izričaj koji kroz ironiju, pretjerivanje i izrugivanje kritizira i ukazuje na ljudsku glupost i poroke, posebice u kontekstu suvremene politike te ostalih aktualnosti.